O fostă campioană a României a instalat un antrenor condamnat pentru trafic de marijuana (VIDEO)

03 Aug 2016 | scris de Istvan Deak
O fostă campioană a României a instalat un antrenor condamnat pentru trafic de marijuana (VIDEO)

Sport Club Miercurea Ciuc, cea mai titrată echipă de hochei din ultimul deceniu în România (7 titluri), l-a instalat în funcția de antrenor principal pe canadianul Tom McCarthy.

Tehnicianul de 56 de ani vine cu o vastă experiență de jucător în NHL. Născut la Toronto în 1960, McCarthy a bifat 460 de meciuri în NHL, pentru Minnesota North Stars și Boston Bruins.

A jucat două finale ale Cupei Stanley, iar în momentul de vârf al carierei sale a marcat 39 de goluri într-un singur sezon. În 1983 a fost pe gheață la NHL All-Star Game.

Mai multe accidentări grave l-au făcut să abandoneze prematur cariera de jucător în 1988. “Mi-am pierdut visele. Nu aveam nici 30 de ani. Nu mai aveam nimic de care să mă agăț. Mă gândeam că am avut șansa mea și că viața s-a încheiat”.

Șocul a fost mare, iar asta l-a făcut să se încurce cu oameni nepotriviți, printre care și traficantul de droguri Carl Thompsen. În 1994 a fost prins la volanul unui camion care transporta o cantitate importantă de marijuana.

A primit o sentință fără precedent pentru complicitate la trafic de marijuana: 10 ani, care ulterior au fost reduși la 5 ani și 10 luni de închisoare cu executare. “Mi-am dezamăgit familia. Dar ei știu că nu eram eu cu adevărat. Mă bucur că am primit o a doua șansă”.

A ispășit aproape 5 ani într-o închisoare din Leavenworth. “Am făcut campionat de hochei în inchisoare. Am implicat toți deținuții. Nu a fost nici un incident. Hocheiul te învață tehnici de supraviețuire. Nu contează cum ai căzut în viață, ci cum ai reușit să te ridici de fiecare dată”.

După eliberarea sa din 1998, s-a dedicat antrenoratului. A început de jos cu grupe de juniori. A antrenat în ultimii 15 ani echipe precum Huntsville Otters, Trenton Golden Hawks, North Bay Trapers sau Espanola Express.

“Nu comiteți greșelile mele. Mereu o spun că există un pericol major pentru jucătorii de top care trebuie să își abandoneze cariera de pe o zi pe alta. Pot apărea nemulțumirile și depresia.

Încerc să îi învăț pe tineri că viața nu se termină odată cu finalul carierei, iar cariera nu poate însemna totul, însă până când ești activ, savurează fiecare minut și dă totul, fiindcă nu știi când se va termina. Ajunge un body-check, iar cariera ta e terminată. Trebue să ai un plan B pentru viața ta”, a declarat McCarthy, citat de clubul ciucan.

Canadianul va ajunge vineri la Miercurea Ciuc și va debuta la începutul lunii septembrie, la Belgrad, cu echipă locală HK, într-o partidă contând pentru prima etapă a Ligii Mol.

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră