Halep visează să cîştige turneul de la Wimbledon

06 Iul 2017 | scris de Radu Popescu
Halep visează să cîştige turneul de la Wimbledon

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, a declarat, miercuri, după victoria din turul secund la Wimbledon, că va încerca să meargă până la capăt în al treilea turneu de Mare Șlem al anului,scrie agerpres.ro.Halep

 

''Sunt aici și încerc să îmi ofer încă o șansă, să merg până la capăt în acest turneu'', a declarat românca, învinsă luna trecută în finala de la Roland Garros, în care a fost favorită în fața letonei Jelena Ostapenko.

''Am revăzut finala la câteva zile după aceea, acasă. Bineînțeles că aș schimba ceva dacă meciul s-ar repeta. Aș fi mai agresivă când conduceam. Dar, ca să fiu cinstită, nu mă mai gândesc la acel meci, pentru că am suferit foarte mult după acel rezultat. A trecut'', a mărturisit Halep, citată de Reuters.

Simona Halep conducea cu 3-0 în setul decisiv al finalei de la Roland Garros și părea la doar câteva minute de a deveni prima româncă învingătoare într-un turneu de Grand Slam, după managerul său, Virginia Ruzici, la Paris, în 1978. Dar, Ostapenko a reușit să întoarcă scorul și să devină prima letonă care câștigă un titlu de Mare Șlem.

Halep mai are o finală pierdută la Paris, în 2014, iar acum odată cu titlul a ratat și șansa de a deveni numărul unu mondial.

''Nu mă gândesc să fiu numărul unu. Am avut câteva șanse în finala de la Paris, dar nu am reușit. Bineînțeles este un obiectiv frumos să fiu numărul unu, dar nu e ușor'', a mai spus Halep, victorioasă miercuri cu 7-5, 6-3 în fața braziliencei Beatriz Haddad Maia, în turul al doilea la Wimbledon. Următoarea sa adversară va fi chinezoaica Shuai Peng.

Halep a închiriat o casă la mică distanță de All England Club pentru a nu face zilnic drumul până la hotelul oficial din centrul Londrei.

''Este pentru prima oară când stau aici. Am o casă frumoasă și mă relaxez. Dimineață am mâncat Nutella pe pâine. E desertul meu pentru acest turneu'', a spus Simona zâmbind.

Cel mai bun rezultat al româncei la Wimbledon este semifinala jucată în 2014 (pierdută la Eugenie Bouchard), iar anul trecut s-a oprit în sferturile de finală.

Alte stiri din Sport

Ultima oră