Frânele, punctul sensibil al lui Scott Addict 30

13 Mai 2015
Frânele, punctul sensibil al lui Scott Addict 30
Scott Addict 30 are un cadru foarte usor, cu o capacitate mare de transfer in ceea ce priveste puterea, dar dezamageste in ceea ce priveste echiparea oferita de catre Shimano. Pretul sau, pe piata din Romania, este de 10.000 de lei.

Aceasta bicicleta foloseste un cadru Addict HMF, cantareste 860 de grame, iar furca este IMP Superlight si nu atarna mai mult de 360 de grame. Exista si o varianta cu cadru de 790 de grame si furca de 300 de grame, dar pentru aceasta pretul este considerabil mai mare.
Vopsea este buna, finisajele sunt lucioase, astfel ca sunt sanse ca bicicleta sa stea mai mult curata decat mata din cauza prafului. Geometria este este destula de agresiva, insa confortul nu este chiar punctul forte. Acest lucru nu este deloc surprinzator din moment ce pretul lui Scott Addict 30 este mai mic decat al unor biciclete precum BMC Teammachine SLR02 sau Focus Cayo 4.0

Schimbatorul de viteze este Shimano 105 si are 11 trepte, insa franele, in mod surprinzator, nu mai sunt Shimano. Scott Addict 30 are roti Shimano RS11 si vine cu anvelope Continental Grand Sport Race, recunoscute de toata lumea ca fiind unele dintre cele mai bune de pe piata. Saua si tija care o “leaga” de cadru sunt Scott si sunt de buna calitate. Bicicleta cantareste 8,1 kilograme.

Primul lucru pe care il vei remarca atunci cand te vei plimba cu Scott Adict 30 sunt franele. Nu este insa o impresie tocmai placuta, iar acest lucru poate fi cauzat de faptul ca nu s-a mai apelat la Shimano, ci la un producator necunoscut. In momentul in care franezi, etrierii nu sunt la fel de puternici precum cei folositi de Shimano.

Saua Scott Syncros nu este cea mai buna de pe piata, nu este cea mai confortabila, nu iarta tot, insa pretul ei merita totusi. Producatorul acestei biciclete sustine ca are un cadru rigid si eficient. Dupa ce vei merge cu aceasta bicicleta te vei convinge ca da dovada de un echilibru perfect intre confort si agresivitate.  

Alte stiri din Sport

Ultima oră