Medicul naționalei de fotbal a României: Ai noștri sunt pe mâini bune

18 Iun 2016 | scris de Magda Marincovici
Medicul naționalei de fotbal a României: Ai noștri sunt pe mâini bune

''Cât privește evaluarea situațiilor medicale individuale, aceasta nu este efectuată empiric, în stilul vechiului staff medical, ci cu rigurozitate. Avem la dispoziție investigații moderne pe care dorim să le exploatăm la maximum în stabilirea unui diagnostic cât mai exact, în funcție de care să urmăm tratamentul corespunzător'', menționează dr. Oproiu.

Dan Laurențiu Oproiu  este de o lună (din 17 mai) medic al echipei naționale, în locul lui Pompiliu Popescu. El s-a format și specializat în sistemul medical din Marea Britanie, unde a și lucrat în ultimii cinci ani, în instituții medicale importante precum University Hospital Coventry, Watford General Hospital și Southampton General Hospital.

Dan Laurențiu Oproiu, în vârsta de 41 de ani, colaborează cu preparatorul fizic Marian Lupu și îi are în staff-ul său pe Iulian Mircea (asistent medical principal, fizioterapeut), Toma Vasilescu (fiziokinetoterapeut), Adrian Mîrza (fiziokinetoterapeut), Gabriel Niculescu (kinetoterapeut/masor), Dragoș Paraschiv (kinetoterapeut/masor). Doctorul Laurențiu Oproiu coordoneaă șzi activitatea medicală de la toate celelalte loturi naționale.

Alte stiri din Sport

Ultima oră