Antrenorul cu portarii al naționalei României: „Nu sunt standarde de Bundesliga”

03 Ian 2017 | scris de Istvan Deak
Antrenorul cu portarii al naționalei României: „Nu sunt standarde de Bundesliga”

Condițiile de pregătire ale naționalei României de la Mogoșoaia nu l-au dat pe spate.
“Lucrăm într-o școală de sport la marginea Bucureștiului. Avem condiții bune, dar nu la nivelul Bundesligii. Standardul este redus, dar tot ce ne trebuie e acolo și e funcțional”.

Neamțul are doar cuvinte de laudă la adresa selecționerului. “Daum m-a impresionat. Se vede clar experiența acumulată în Bundesliga, dar și în Turcia și Belgia. În special în ceea ce privește relația cu oamenii și cu alte culturi. Nu e doar un bun motivator, ci are și un bagaj tactic și de analiză incredibil.

Nu e din categoria old-school, stăpânește ultimele inovații în domeniu. Plus că toți jucătorii vorbesc engleză. În caz extrem, traduce al doilea secund al naționalei. Altfel, totul ar dura dublu în cele 8-9 zile pe care le avem la dispoziție”, consideră fostul portar al formațiilor Hamburg și Hertha.

Este conștient că incidentele de la partida cu Polonia au avut un ecou negativ în Europa și consideră că fanii au privat România de obținerea punctelor. “Ce s-a întâmplat la București este ceva de neimaginat în Germania. Se pare că fanii echipelor Rapid, Dinamo și Steaua au vrut să își dovedeasca reciproc care grupare este mai tare în petarde și torțe.

De câteva ori m-am speriat și mă uitam peste umăr dacă mă paște vreun pericol. Petarda aruncată spre Lewandowski ne-a dăunat într-un mod evident. Eram conduși cu 1-0 dar aveam o perioadă bună de joc în startul reprizei secunde. Pauza care a urmat ne-a scos din ritm și le-a dat ocazia polonezilor să își revină”.

Chiar și așa, antrenorul crede în continuare în calificarea României la Mondialul din Rusia. “Cred că șansele sunt 50-50. Cu o victorie în fața Poloniei am fi preluat șefia grupei, dar am pierdut 0-3. Per total, Polonia a fost un număr prea mare pentru noi. Acum suntem pe locul 4, după Muntenegru și Danemarca, dar ne despart doar două puncte de locul de baraj”.

Fostul portar recunoaște că actualul său contract cu federația română nu este suficient pentru a supraviețui. “Nu am un contract cu normă întreagă. Sunt plătit pentru fiecare acțiune în parte. De aceea, mă dedic propriului meu proiect Kick ID. Oferim o bază de date pentru antrenamente dedicate fotbalului juvenil și de masă. Mi-am dorit întotdeauna să activez în zona de management sportiv”, a încheiat Richard Golz.

Alte stiri din Sport

Ultima oră