Înaltul, bătrânul și grăsuțul! 9 extreme de la Euro 2016

09 Iun 2016 | scris de Istvan Deak
Înaltul, bătrânul și grăsuțul! 9 extreme de la Euro 2016

Până atunci, haideți să cunoaștem care sunt extremele Campionatului European de Fotbal din Franța. Aria de selecție este largă: 552 de fotbaliști au fost selectați în culorile celor 24 de echipe.

1.Tânărul
Cel mai tânăr jucător este englezul Marcus Rashford. El va împlini 19 ani abia în luna octombrie. Astfel i-a devansat pe portughezul Renato Sanches și pe turcul Emre Mor, care își vor serba a 19-a zi de naștere în iulie, respectiv august.

2. Bătrânul
La 40 de ani, portarul Ungariei, Gabor Kiraly, este decanul de vârstă al turneului final. El îl devansează cu doar 19 zile pe portarul Irlandei, Shay Given. Abia pe locul trei se află Gianluigi Buffon (38). În echipa ideală Old-boys au fost votați și românii Răzvan Raț și Lucian Sânmârtean.

3. Scundul
Italianul Lorenzo Insigne este cel mai scund jucător de la Euro, la 1,63 m.

4. Înaltul
Aici suntem campioni. Portarul Costel Pantelimon este cel mai înalt jucător de la Euro. La 2,03, el îi devansează cu doi centimetri pe portarul Angliei, Fraser Forster, și pe cel al Croației, Lovre Kalinic.

5. Greii
Ca să nu jignim nici un jucător, vă prezentăm media pe echipă. Formația cu cea mai mare medie de greutate a lotului este Anglia (80,3 kg), urmată de Suedia (80,17). La polul opus se află Turcia (74,3).

6. Liliputanii
Echipa cu cea mai mică medie de înălțime a lotului deplasat în Franta este deținătoarea titlului, Spania (1,80). La polul opus sunt suedezii (1,86). La un singur centimetru distanță se află șase formații: Austria, Belgia, Croația, Germania, Ungaria și Islanda.

7. Experimentații
Formația cu cea mai mare medie de vârstă a lotului este Irlanda (29,39 ani), urmată de Italia și Slovacia (28,43). 11 dintre cei 23 de jucători irlandezi au peste 30 de ani.

8. Proaspeții
Anglia mizează pe cel mai tânăr lot de la Euro (25,39). Germania îi calcă pe urme (25,43)

9. Curajoșii
Selecționerul Elveției a luat la Euro trei jucători direct de pe băncile liceului. Elveția are astfel cei mai mulți jucători sub 19 ani de la turneul final. Breel Embolo, Nico Elvedi și Denis Zakaria ar putea evolua și împotriva României.

Alte stiri din Sport

Ultima oră