Eşti prea departe de munte? Acum poţi să te muţi într-un bloc cu pârtie pe acoperiş

20 Noi 2015 | scris de Sorin Anghel
Eşti prea departe de munte? Acum poţi să te muţi într-un bloc cu pârtie pe acoperiş

La Almaty, în sud-estul Kazahstanului, des se întâmplă ca temperaturile, în zilele de iarnă, să fie de -20 de grade Celsius. Un grup de arhitecţi doreşte să transforme viaţa localnicilor într-una de invidiat.

Proiectul Casa Slalomului a fost prezentat publicului spre aprobare de curând, informează Daily Mail. Dezvoltatorul imobiliar doreşte să le ofere viitorilor locatari ai imobilului pe care doreşte să-l construiască posibilitatea de a profita cât mai mult de zilele geroase. Astfel, în loc de lift sau scări, proprietarii vor putea ajunge în faţa blocului pe schiuri sau cu placa de snowboarding. Acesta lucru va fi posibil pentru că intenţia constructorului este aceea de a amenaja o pârtie de schi lungă de 300 de metri, cu o diferenţa de nivel de 25 de metri, de la ultimul etaj până în parcarea de la intrarea în imobil.

La Almaty, iarnă durează din noiembrie şi până în aprilie. Vladimir Ku, unul dintre membrii echipei care a lucrat la proiect, susţine că este o adevărată tragedie că într-un loc cu o iarnă atât de lungă să nu se profite de temperaturile atât de scăzute, mai ales că în zonă nu există prea multe posibilităţi pentru practicarea sporturilor de iarnă.


Echipa de arhitecţi conducă de către Shohan Mataybekov aşteaptă acum aprobarea Consiliului Local din Almaty pentru a demara construcţia spectaculoasă, considerată că fiind unică în lume. La parter vor fi magazine şi cafenele, iar locuinţele cele mai scumpe se vor găsi la etajele superioare. Localnicii care îndrăgesc sporturile de iarnă s-au arătat foarte încântaţi la aflarea acestui proiect. Pentru ei va fi mult mai simplu să meargă la schi în centrul oraşului decât să meargă câteva ore cu maşină până la cea mai apropiată pârtie.

Alte stiri din Sport

Ultima oră