E oficial. AC Milan, cumpărată de un consorţiu chinez

13 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
E oficial. AC Milan, cumpărată de un consorţiu chinez

Clubul AC Milan a fost vândut pentru 740 de milioane de euro unui consorțiu condus de chinezi, tranzacţia marcând cea mai mare investiție din Orientul Îndepărtat într-un club european, relatează independent.co.uk.

Fostul premier italian, Silvio Berlusconi, a finalizat joi vânzarea clubului investitorilor chinezi de la Rossoneri Sport Investment Lux. El a deţinut prin holdingul Fininvest 99,93% din acţiunile clubului.

Într-o declaraţie comună a Fininvest şi Rossoneri Sport Investment Lux se arată că "astăzi Fininvest a finalizat vânzarea întregului pachet de acţiuni deţinut la  AC Milan - egal cu 99,93% către Rossoneri Sport Investment Lux".

"Finalizarea vânzării este ultima etapă a contractului de achiziţie, semnat la 5 august 2016 şi reluat în data de 24 martie, de către CEO-ul Fininvest Danilo Pellegrino şi David Han Li, reprezentant al Rossoneri Sport Investment Lux. Cumpărătorii și-au confirmat, de asemenea, angajamentul de a întreprinde creșteri semnificative de capital și injecții de lichidități pentru consolidarea structurii financiare a AC Milan".

O firmă chineză a subscris, de asemenea, la drepturile de transmisie a meciurilor din Serie A.

Berlusconi şi-a anunţat intenţia de a vinde clubul anul trecut și atunci a făcut o înțelegere cu investitorii chinezi. "Milano a ales acum calea către China", a declarat Berlusconi în luna august pentru ediţia online a Gazzetta dello Sport.

"Este o decizie importantă de a da AC Milan cuiva capabil să o facă campioană în Italia, în Europa și la nivel mondial. Nu am discutat prețul, am acceptat ceea ce mi-au oferit", a mai spus fostul premier.

Suporterii celebrului club sperau ca Berlusconi să nu renunţe la o condiţie pentru vânzarea clubului pe care o susţinuse anterior şi anume ca noii proprietari să investească cel puţin 400 milioane de euro în club, în următoarele două sezoane.

AC Milan nu joacă în competiția europeană din acest sezon şi a ajuns o umbră a lotului care a câștigat ultima oară Liga Campionilor în 2007.

De asemenea, Clubul nu a reușit să înlocuiască stelele de clasă mondială precum Andriy Shevchenko, Gennaro Gattuso și Alessandro Nesta și s-a luptat să concureze pe piața de transferuri.

Alte stiri din Sport

Ultima oră