Djokovici trece de Federer și e în finală la Australian Open! (VIDEO)

28 Ian 2016 | scris de Cristi Semeghin
Djokovici trece de Federer și e în finală la Australian Open! (VIDEO)

Cea de-a 45 înfruntare Djokovici și Federer petrecută în semifinale la Australian Open, s-a încheiat cu victoria sârbului, care preia conducerea pentru prima dată la scorul din meciurile directe, 23 de victorii față de 22 ale elvețianului.

Djokovici a început în forță partida, impunându-se lejer în primele două seturi 6-1, 6-2, cu un tenis caracterizat de comentatorii sportivi drept incredibil și aproape de perfecțiune.

Federer a revenit în setul trei, adjudecat cu 6-3, mărind suspansul în legătură cu deznodământul partidei.

Echilibrul s-a păstrat și în primele șase game-uri ale setului patru, moment în care Djokovici a realizat un break și a sprintat către victorie, 6-3.

"Am jucat împotriva lui Federer în mai multe ocazii, ne-am luptat pentru cele mai importante trofee în tenis. Alături de Nadal, Federer este cel care a construit jucătorul care sunt astăzi. Această rivalitate mi-a permis să evoluez și să înțeleg ceea ce trebuie să fac pentru a ajunge la nivelul lor. Nivelul tenisului său nu a scăzut de-a lungul ultimilor șapte-opt ani, de când joc împotriva lui. Chiar cred că backhand-ul său este mai bun decât acum șase ani.  

Și eu cred că am jucat incredibil primele două seturi, eram convins că Roger va încerca să revină și să fie mai agresiv. Am replicat sporind intensitatea loviturilor și execuțiile mi-au ieșit aproape perfect Ca să mergi mai departe e bine ca la sfârșitul zilei convingerile să fie mai puternice decât îndoielile tale.

În privința finalei, aștept neprevăzutul!", a declarat Djokovici.

Alte stiri din Sport

Ultima oră