Paiul şi cămila.Pique se va retrage din naţionala Spaniei

10 Oct 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Paiul şi cămila.Pique se va retrage din naţionala Spaniei

Fundașul Gerard Pique (Barcelona) a anunțat că va părăsi naționala Spaniei după Cupa Mondială de fotbal 2018, după ultima controversă în care a fost implicat la meciul cu Albania (2-0), disputat duminică,scrie agerpres.ro.

Pique și-a tăiat mânecile de la tricou care conțineau o bandă cu culorile naționalei iberice, roșu și galben. Fervent susținător al independenței Cataloniei, Pique a fost criticat dur de presa spaniolă după meci. Fundașul central a explicat că a tăiat mânecile pentru că erau prea scurte și îl deranjau.


''M-am săturat de toate astea și Cupa Mondială din Rusia va fi ultimul meu angajament cu naționala Spaniei și sper că atunci voi fi lăsat în pace. Mi-am tăiat mânecile pentru că erau scurte și mă deranjau. Am încercat totul, dar nu mai pot suporta. Chestia cu mânecile a fost paiul care a rupt spatele cămilei''.


Federația spaniolă de fotbal i-a aluat apărarea internaționalului său și într-un comunicat a explicat că tricoul pe care îl purta Pique era cu mâneci lungi și doar tricoul cu mânci scurte conține acea bandă cu culorile spaniole. Sergio Ramos a purtat un tricou cu mâneci lungi și acesta nu cuprindea fâșia cu culorile roș și galben.
Pique are 86 de selecții pentru Spania și a contribuit la câștigarea titlului european din 2012 și a celui mondial din 2010.

Alte stiri din Sport

Ultima oră