Comitetului Internaţional Olimpic va acoperi cheltuieli de sute de milioane de dolari ca urmare a decizie de amânare a Jocurilor Olimpice

13 Apr 2020 | scris de A.A.
Comitetului Internaţional Olimpic va acoperi cheltuieli de sute de milioane de dolari ca urmare a decizie de amânare a Jocurilor Olimpice

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, germanul Thomas Bach, a dezvăluit că instanţa mondială e pregătită să cheltuiască mai multe sute de milioane de dolari din cauza amânării Jocurilor Olimpice de la Tokyo pentru 2021, relatează cotidianul german Welt de duminică, citat de Kyodo, preluat de Agerpres.

Bach a subliniat că e ''imposibil de spus'' cât de mult va adăuga costurilor amânarea cu un an a competiţiei polisportive din capitala Japoniei, dar a precizat că CIO va suporta partea sa a acestei poveri financiare, conform discuţiei cu prim-ministrul nipon Shinzo Abe dinaintea anunţului amânării.

''Am fost de acord cu prim-ministrul că Japonia va continua să suporte costurile pe care le avea conform acordului existent pentru 2020, iar CIO va continua să fie responsabil pentru partea sa de costuri'', a menţionat Bach.

''Pentru noi, CIO, este deja clar că vom avea costuri adiţionale de câteva sute de milioane de dolari'', a dezvăluit Bach.

Preşedintele CIO a subliniat că ''anularea Jocurilor nu a fost o opţiune pentru niciuna dintre părţile implicate în decizie'' şi nu era ''o decizie pe care CIO să o ia singur''.

''Asigurarea CIO suporta costurile anularii, dar nu acoperă amânarea'', a explicat Bach. ''Dar, amânarea prevede un acord cu Comitetul de organizare, care e nevoie să dureze timp de încă un an, iar guvernul Japoniei să dorească să susţină pregătirile în continuare'', a adăugat Bach.

Amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo este estimată la circa 300 de miliarde de yeni (2,7 miliarde dolari), potrivit Kyodo.

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru intervalul 23 iulie-8 august 2021, după ce iniţial erau programate în perioada 24 iulie-9 august 2020.

Alte stiri din Sport

Ultima oră