Cînd ajungi pe Everest trebuie să cobori... Cazul Ranieri

24 Feb 2017 | scris de Radu Popescu
Cînd ajungi pe Everest trebuie să cobori... Cazul Ranieri

Cînd ajungi pe Everest trebuie să cobori...altă soluţie nu există. Cam aşa s-a întâmplat şi cu Ranieri.  Antrenorul italian a ajuns faimos în întreaga lume anul trecut cînd, anul trecut, echipa sa, modesta Leicester, a cîştigat spectaculos campionatul de fotbal al Anglei.

Bogatele şi puternicele cluburi din Premier League-Manchester United, City, Chelsea, Arsenal, Liverpool-au fost umilite de o echipă care-şi propusese la începutul întrecerii dosr un ţel modest:să nu retrogradeze. Dar italianul a reuşit ceva uimitor  transformând Leicester într-o grupare aproape invincibilă.

S-a vorbit de un miracol, de un exemplu pentru toţi cei care îndrăznesc să viseze-ştiţi cum se zice,urmează-ţi visul...

 

Toată lumea a fost atît de entuziasmată încît Ranieri a fost desemnat cel mai bun antrenor din lume . Evident că şi presa din Anglia l-a ales cel mai bun din Premier League. Iar Federaţia italiană i-a acordat titlul de antrenorul italian al anului.

Toată presa lumii a dat năvala în Leicester-aici a avut loc miracolul. Ba mai mult, a şi început realizarea unui film artistic despre cum a reuşit această micuţă echipă să-i pună la colţ pe milionarii din Premier League.

Vardy şi Mahrez -doi jucători necunoscuţi pînă la această performanţă- au devenit vedete. Iar Vardy a ajuns chiar şi în naţionala Angliei...

Exact ca într-un film de la Hollywood...

În noua ediţie a Premier League, Leicester a început să se poticnească. Multe înfrângeri,jocuri proaste iar echipa a ajuns la un punct de zona retrogradării. Doar în Liga Campionilor echipa are sclipiri din jocul de pe timpul miracolului-are şanse să ajungă în sferturi.

 

Aseară clubul a anunţat că a decis să-l concedieze pe Claudio Ranieri.” Îi vom fi veşnic recunoscători lui Ranieri” au anunţat şefii lui Lecester.

După care l-au dat afară...

 

 

 

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră