United-City 192-183.Bieţii bogaţi din Manchester

09 Aug 2016 | scris de Gheorghe Voicu
United-City 192-183.Bieţii bogaţi din Manchester

Cluburile din oraşul Manchester au "spart banca" în această vară, cheltuind în total o sumă exorbitantă pentru transferuri de jucători, 375 de milioane de euro,scrie news.ro.

Recordul pe un jucător l-a stabilit Manchester United, antrenată de Jose Mourinho, prin achiziţionarea mijlocaşului francez Paul Pogba de la Juventus Torino pentru 105 milioane de euro.

Potrvit gazzetta.it, United i-a mai transferat pe ivorianul Eric Bailly (de la Villarreal, pentru 38 milioane de euro), suedezul Zlatan Ibrahimovici (de la Paris Saint-Germain, gratis) şi armeanul Henrik Mkhitarian (de la Borussia Dortmund, 41 de milioane de euro plus 8 milioane commision impresarului).

În total, Mourinho a cheltuit 192 de milioane de euro pe transferuri.

John Stones este cel mai scump transfer efectuat de managerul lui City, Josep Guardiola - 55 de milioane de euro. "Cetăţenii" i-au mai cumpărat pe germanul Ilkay Gundogan (Borussia Dortmund, 27 de milioane de euro), spaniolul Nolito (FC Valencia, 18 milioane de euro), ucraineanul Oleksandr Zincenko (FC Ufa, două milioane de euro), germanul Leroy Sane (Schalke 04, 44 de milioane de euro), columbianul Marlos Moreno (Atletico Nacional, 5,5 milioane de euro) şi brazilianul Gabriel Jesus (Palmeiras, 32 de milioane de euro).

Guardiola a cheltuit astfel 183,5 milioane de euro pe toţi cei şapte fotbalişti achiziţionaţi în această vară.

Manchester City va debuta în cupele europene, într-o dublă manşă cu Steaua, în play-off-ul Ligii Campionilor. Manchester United va evolua în grupele Ligii Europa. Premier League, ediţia 2016/2017, va începe la finalul acestei săptămâni.

Alte stiri din Sport

Ultima oră