YellowCav! Britanicul a câştigat prima etapă din Turul Franţei

02 Iul 2016 | scris de Sorin Anghel
YellowCav! Britanicul a câştigat prima etapă din Turul Franţei


De azi înainte, EURO 2016 trece în plan secund, în ciuda faptului că săptămâna viitoare se vor juca semifinalele şi finala. Turul Franţei la ciclism a început sâmbătă de la Mont Saint Michel, al treilea cel mai vizitat obiectiv turistic din Hexagon, după Turnul Eifel şi Palatul Versailles. Dacă aveţi ocazia să mergeţi în cea mai frumoasă ţară din lume, nu rataţi însă Lourdes, cel mai mare loc de pelerinaj pentru catolicii din întreaga lume.


Prima zi din Marea Buclă a avut în program o etapă clasică, în care bătălia pentru victorie a fost sinonimă cu cea pentru tricoul galben. Învingător la Utaj Beach, acolo unde a fost sosirea, a ieşit britanicul Mark Cavendish. Un specialist al sprinturilor, acesta a reuşit să îi învingă Marcel Kittel, Peter Sagan, Andre Greipel şi mâine, când este programată rundă a doua, va apărea la linia de start îmbrăcat în tricoul galben.


Alberto Contador a început cu stângul Turul Franţei. A căzut pe traseu, dar a continuat cursa, însă pare lipsit de încredere în acest moment. Mâine se va pedala din Saint-Lo până la Cherbourg-Octeville, pe o distanţă de 182 de kilometri. Va fi o zi identica cu cea de azi. Se va pedala foarte mult în zona de coasta a Normandiei, iar învingătorul va fi stabilit tot în urma sprintului din finalul traseului.


Cherbourg-Octeviile este capitala economică a regiunii Cotentin, toate activităţile din acest oraş-port fiind legat de mare. Aici există port pentru yachting, mai multe porturi comerciale şi de pescuit, se găseşte chiar şi un port militar, dar şi unul destinat vaselor de croazieră. Oraşul are 85.000 de locuitori şi se mândreşte cu cel mai mare port artificial din lume, a cărui suprafaţă are 1.500 de hectare. În luna mai a acestui an, în Cherbourg a acostat Harmonu, cea mai mare nava de croazieră din lume, care are o lungime de 362 de metri. Cât trei terenuri de fotbal. De la 1 ianuarie, Cherbourg-en-Cotentin este o metropolă ce grupează oraşele Cherbourg-Octeville, Equeurdreville-Hainneville, La Glacerie, Querqueville şi Tourlaville, devenind astfel cel de-al patrulea oraş că mărime din Normandia.

Alte stiri din Sport

Ultima oră