Barcelona,Real şi Atletico. Seara fricii în La liga

20 Apr 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Barcelona,Real şi Atletico. Seara fricii în La liga

În această seară Barcelona şi Real Madrid dispută doua meciuri extrem de importante pentru titlul de campion al ligii spaniole.

Barcelona joacă in deplasare cu Deportivo la Coruna. Daca vrea să-şi mai pastreze şanse pentru titlu catalanii trebuie să câştige. Dar are curaj? Curaj? Da,curaj,de aşa ceva e vorba la clubul catalan.

De patru meciuri mult laudaţii campioni de la Barcelona joacă cu frica. Frica de a pierde. Şi pierd fără drept de apel. La un moment dat aveau 9 puncte distanţă faţă de următorii clasati. Le-a fost frică ca vor fi ajunşi din urma şi chiar asa s-a şi întâmplat. Sunt la egalitate de puncte cu Atletico şi la doar un punct de Real.

Dacă diseară catalanii nu vor fi paralizaţi de frică pot depăşi fără probleme pe Depor.
Altfel,frica că nu mai scapă de frica de a pierde va continua.

Dar şi la Real e frică. Acum o luna era jale: Real părea ca pierduse tot. Acum e la un pas să câştige titlul. Şi nu oricum, ci umilind Barcelona. De aici şi frica:că vor capota exact acum. Real joacă cu Villareal pe Santiago Bernabeu. Normal n-ar trebui să se teamă ca va pierde. Dar acum, la un pas de victorie se teme că va pierde. De ce? Pentru că âi e frică...

Tot acum joacă şi  Atletico. Meci didicil la Bilbao cu Athletic, încăpaţânata echipa bască.

Cei din Madrid sunt renumiţi pentru eroismul lor spartan în situaţii dificile. Se bat pentru fiecare minge,luptă până-n ultima secundă. Cu Barcelona au profitat şi de cel mai mic prilej şi si-au zdrobit adversarul printr-o perseverenţă de fier. În Liga Campionilor le-a trecut de multe ori glonţul pe la ureche dar au supravieţuit-vezi meciurile cu PSV.Au luptat pentru că nu aveau sentimentul că au ce pierde. Nu le rea frică.

Ei sunt mici dar invincibili în faţa celor mari si arogaţti. Dar le-a venit şi lor rândul Nu mai sperau că au şanse la titlu. Dar acum au, şi încă mari. De aici,şi frica. Că vor pierde chiar acum, la o buza de cupa cu şampania victoriei. Şi cum să nu-ţi fie frică când poti obţine ceea ce credeai că ai pierdut definitiv?

Alte stiri din Sport

Ultima oră