Iordănescu, ironizat în presa germană: “Salariu jenant pentru Anghel Romanescu”

11 Iun 2016 | scris de Istvan Deak
Iordănescu, ironizat în presa germană: “Salariu jenant pentru Anghel Romanescu”

Nemții sunt interesați de latura financiară a Campionatului European de Fotbal și asta nu ar trebui să ne mire. Cert este că fotbaliștii câștigă mult mai mult decât cei care îi antrenează la acest turneul final.

„Există și excepții. De exemplu, românul Anghel Romanescu. El primește doar 120.000 de euro pe an. Mult mai mult decât veniturile anuale ale unui român obișnuit (5300 de euro), dar, în comparație cu alți antrenori europeni, suma este cam jenantă“, scrie Die Welt, pocindu-i numele antrenorului român.

Cel mai bine plătit antrenor de la Euro este selecționerul Angliei, Roy Hudson, cu 5 milioane de euro pe an. Pe locul secund se clasează selecționerul Italiei, cu 400.000 mai puțin.

Un caz extrem este cel al selecționerului Rusiei. Leonid Slutski nu încasează nici un ban. El are doar prime consistente de obiectiv, pentru depășirea fazei grupelor și pentru accederea în fiecare fază superioară a competiției. Astfel, Anghel Iordănescu devine cel mai prost plătit antrenor de la Euro.

Iată cel mai bine plătiți 5 antrenori de la Euro: Roy Hudson-Anglia- 5 mil. euro,
Antonia Conte-Italia- 4,6, Fatih Terim- Turcia- 3,5, Joachim Low- Germania- 3,2, Vicente del Bosque-Spania- 3 milioane de euro.

La capitolul salarii surprinzător de mici se remarcă: Didier Deschamps- Franța- 2 mil., Marc Wilmots- Belgia 750.000 și Chris Coleman- Țara Galilor- 250.000 de euro.

În schimb, sume ușor exagerate apar în dreptul antrenorilor Marcel Koller- Austria -1,5 milioane de euro și Bernd Storck-Ungaria –1 milion de euro.

Alte stiri din Sport

Ultima oră