Andy Murray nu vrea wild-card-uri pentru cei dopaţi

01 Mar 2017 | scris de Radu Popescu
Andy Murray nu vrea wild-card-uri pentru cei dopaţi

 

Britanicul Andy Murray, nr. 1 mondial al tenisului masculin, propune ca jucătorii care au ispășit o suspendare pentru dopaj să nu poată primi wild-card-uri la turneele ATP, dar pe de altă parte înțelege excepțiile făcute de organizatori pentru ''numele mari'', relatează Reuters,scrie agerpres.ro.

Maria Șarapova, care ispășește o suspendare de 15 luni pentru un test pozitiv la meldonium la Australian Open 2016, a primit deja wild-card-uri pentru turneele de la Stuttgart, Madrid și Roma.

Suspendarea jucătoarei ruse expiră la finalul lunii aprilie, iar organizatorii de la Wimbledon se confruntă cu o dilemă în privința acordării unui loc la Grand Slam-ul pe iarbă pe care Șarapova l-a câștigat în 2004.

''Cred că ar trebui să muncești din greu ca să revii înapoi. Oricum, organizatorii turneelor vor face ce cred ei că este mai bine pentru competiția lor. Dacă ei cred că numele mari vor vinde mai multe bilete, asta vor face. Șarapova are o șansă de a-și îmbunătăți clasamentul până la punctul în care nu va mai avea nevoie de un wild-card. Dar dacă nu reușește până la Wimbledon, atunci va fi decizia organizatorilor dacă va juca aici. Sunt sigur că se vor gândi mult și temeinic despre ce va crede lumea și vor lua decizia corectă pentru ei''.

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră