Blatter anunță că vor mai veni vești proaste. A început Congresul FIFA, scandalul continuă

28 Mai 2015
Blatter anunță că vor mai veni vești proaste. A început Congresul FIFA, scandalul continuă
Președintele FIFA s-a exprimat, joi, pentru prima oară de la declanșarea imensului scandal de corupție care afectează federația. ”Vor mai veni și alte vești proaste”, a avertizat Joseph Blatter, în discursul de deschidere a celui de-al 65-lea Congres al FIFA, după noul scandal declanșat de arestarea a șapte responsabili bănuiți de corupție.

Sepp Blatter, care are 79 de ani, va candida joi pentru un al cincilea mandat la președinția FIFA, scrie Le Soir.

”Evenimentele de ieri, fără precedent, au aruncat o umbră asupra fotbalului și asupra Congresului” și acțiunile suspecților arestați ”aruncă rușinea și umilirea asupra fotbalului și cer acțiune și schimbare”, a declarat acesta.

”Nu pot supraveghea pe toată lumea. Dacă unii vor să facă rău, ei vor încerca și să se ascundă”, a mai spus Blatter.

”Următoarele luni nu vor fi deloc ușoare pentru FIFA. Sunt sigur că alte vești proaste urmează. Dar este important să restabilim încrederea”, a subliniat Blatter.

Patronul fotbalului mondial, în funcție din 1998 și care trebuie să facă față unuia dintre cele mai mari scandaluri care au afectat FIFA, nu a răspuns direct apelurilor în favoarea demisiei sale, cum ar fi cel al lui Michel Platini, președintele UEFA, care a cerut să se voteze pentru contracandidatul lui Blatter la alegeri, prințul iordanian Ali Bin Al-Hussein.

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră