Protest inedit. Stewardesele companiei Swiss au solicitat bacșiș pasagerilor!

17 Iul 2015
Protest inedit. Stewardesele companiei Swiss au solicitat bacșiș pasagerilor!
Salarii mici, program de lucru infernal, zero bonusuri: meseria de însoțitor de bord nu mai e nici pe departe cea mai râzvnită din lume. De asta s-au convins și pasagerii companiei aeriene elvețiene Swiss.  

Servesc băuturi, mâncăruri și sunt mereu cu zâmbetul pe buze, însă pentru asta nu solicită niciodată ceva special. De aceea supriza a fost uriașă pentru pasagerii zborului de la Malaga la Zurich.

Conform 20minuten.ch, la coborâre, stewardezele i-au întâmpinat cu o cutie pe care scria “Lăsați un bacșiș, dacă v-a plăcut zborul”. Astfel încerca echipajul să atragă atenția asupra situației problematice din jurul salariilor.

Acțiunea nu a fost una secretă, ci detaliată pe pagina de Facebook a însoțitorilor de zbor din cadrul companiei Swiss. “Astăzi am întreprins o acțiune curajoasă. Salariile devin tot mai mici, iar asta resimțim cu toții în buzunarele noastre”, au scris aceștia.

Reacția colegilor nu a fost pe măsura așteptărilor. “Proști, mai proști, incredibil de proști. Să nu plângeți dacă în scurt timp cineva va fi demis”, a comentat un coleg.

Acțiunea ”bacșișul” a adunat doar 31 de euro și supărare mare din partea șefilor.

“Astfel de proceduri nu corespund așteptărilor și calității serviciilor noastre. Acțiunea va fi clarificată la nivel intern. Nu dorim să comentăm consecințele acestei acțiuni”, a declarat, pentru sursa citată, un purtător de cuvânt al companiei. (I.D)

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră