Maeştrii Reiki de peste tot

21 Iul 2015 | scris de Sebastian S. Eduard
Maeştrii Reiki de peste tot
 E bine să fii spiritual. Cine spune că nu e bine să fii spiritual? Toată lumea trebuie să fie spirituală. E bine să mai citim şi o carte, din cînd în cînd. Că „cărţile educă spiritu”, după cum afirma, într-o piesă, trupa de hip-hop, Paraziţii. Cu cît eşti mai spiritual, cu atît vrei mai mult şi mai mult. Nu te mai poţi opri.

Uite, de pildă, la mine. (Nu, că io, personal, nu sînt spiritual, mai am de învăţat de la maeştri). Da mă gîndesc, aşa, uite, de pildă, la mulţi, la foarte mulţi alţii, care au fost la cursuri şi au devenit maeştri Reiki.

Dacă întrebi pe stradă, găseşti foarte mulţi maeştri Reiki. Poate n-ai să-l întîlneşti din prima. Poate nici din a doua. Poate nici din a treia. Poate nici din a patra. Da dintr-a cincea tot ai să-l găseşti. Şi asta pentru că sînt destul de puţini spirituali, chiar dacă totuşi mulţi.
Unul din cinci, deci, sînt.

Deci să fii maestru Reiki e ceva deosebit şi nu oricine poate. E despre cum îţi foloseşti nişte mîini pe tine ca să-ţi armonizezi fiinţa, să devină de calitate, să-ţi activezi energia naturală, să te reîntorci la Sinele Divin, la Sursă, la Spirit, la alea. Ca să fii maestru Reiki trebuie să ai bani, ca să-ţi plăteşti cursurile. Cu cît înaintezi mai mult pe calea spiritului, cu atît mai mulţi bani trebuie să le dai la ăia care ţin aceste cursuri. Spre exemplu.

Dai 500 – 700 de euro, ai un grad. Mai dai 500 – 700 de euro, mai ai un grad. Cu cît înaintezi pe calea gradelor, tre să ai mai mulţi bani. Ca să accezi la înălţimile spirituale ale accesării Energiei Universale, adică ca să ajungi la tine însuţi, îţi mai trebuie ca la vreo 1 500 de euro. O adevărată călătorie spirituală. O aventură. Un întreg univers, da totuşi, trebuie să marchezi. Nu poţi să-ţi accesezi Sinele dacă eşti sărac, da dacă-ţi permiţi 700 de euro de grad şi 1500 şi aşa, atunci poţi să.

L-am întrebat pe unu odată care mi-a zis că el e maestru Reiki şi mie mi-a transpirat fizicu cînd am auzit: „Daaaaa???”. „Da”, face. „Şi ce-i aia?”. Şi-a rotit ochii, aşa, s-a uitat în spatele meu şi a zis „ăăăă.... nici nu ştiu cum să-ţi explic... e foarte complicat”. „Lasă, atunci, nu-mi mai zice”, am zis eu, „lasă-mă-n durerea mea”. „Caută şi tu pe gugăl”. Şi am accesat şi aşa am devenit doar puţin, puţin de tot, spiritual, deoarece nu pot să spun că sînt spiritual de tot, deoarece nu am trecut prin acele cursuri.

O anonimă care doreşte să-şi păstreze anonimitatea, maestru Reiki, care pare în stare să spună mai multe decît amicul ăla al meu, a vituperat ca o leoaică împotriva ăstora care-şi iau gradele pe bandă rulantă şi chiar i-a maimuţărit „tu ce grad eşti?”, „eu sînt şase, da tu ce grad eşti?”, „eu sînt patru”. I-am zis că e ea geloasă pe ei şi pe urmă a vituperat şi împotriva mea.
În ce mă priveşte pe mine, sînt sigur că e bine să fii maestru Reiki. Vino şi tu în lumea Reiki! Accesează-ţi sinele! Fii Desăvîrşit! Devino şi tu acum maestru Reiki! Ia-ţi şi tu gradele! Doar acum, ofertă imbatabilă: cursuri Reiki la superpreţ, repede şi bine! Sună şi înscrie-te! Sinele tău te vrea!

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră