Ce cred românii că este silueta surprinsă de NASA pe Lună (VIDEO)

04 Sep 2015
Ce cred românii că este silueta surprinsă de NASA pe Lună (VIDEO)
Proprietarul unui canal de YouTube, dedicat unor chestii extraterestre, a postat imagini recente ale suprafeței Lunii. Cadrul respectiv a fost arătat din mai multe unghiuri și nu este fake. Adică nu a fost desenat sau inventat de cineva cu multă imaginație. Imaginea respectivă a fost surprinsă cu ajutorul NASA de Google Moon, programul care permite oricărui muritor să se uite de aproape cum arată Luna.

În imaginea respectivă apărea o siluetă umană, cu tot cu umbra sa, iar utilizatorul respectiv se întreba ce poate fi. Descoperirea a făcut senzație în presa internațională, o sumedenie de experți analizând imaginile și încercând să găsească un răspuns la subiect. Astfel, au apărut mai multe ipoteze. O misiune secretă pe Lună despre care opinia publică nu are habar, o formă de viață umanoidă, un obiect probușit, un crater mai ciudat, și alte ipoteze derivate.

Opinia publică, de obicei reticentă și ironică la astfel de discuții, s-a implicat imediat. Subiectul a făcut furori, a născut discuții aprinse și a încins spirite în mediul online. Mulți au fost de părere că NASA ascunde ceva de proporții, ia lucrurile pe care le vedem acum sunt scăpări, mici greșeli pe care iniginerii NASA le-au făcut, încercând să acopere existența unor lucruri pe care nu le-am înțelege sau care ne-ar panica peste măsură.

Totuși, subiectul n-a fost deloc apelant pentru publicul românesc, care a manifestat un interes undeva spre zero. În afară de trimiterile tradiționale la origini, n-au existat discuții interesante și nici n-au fost dezbateri serioase din care să rezulte o ipoteză. Românul știe deja ce reprezintă imaginea respectivă și e sătul de extratereștri. E FAKE.

Iar dacă nu este FAKE, este Elodia, un nene care se duce la piață după cartofi, o șatră de țigani din Bolintin-Vale, un refugiat sirian sau un secui din Covasna care vrea autonomie. Unicul comentariu pertinent pare a fi postat de utilizatorul Ene Gheorghe, care menționează că se vede silueta, se vede umbra, dar nu există pașii lăsați în urmă de presupusul umanoid.









Alte stiri din Reportaj

Ultima oră