UPDATE. Zgonea, pus pe liber. Ponta îşi depune candidatura

13 Iun 2016 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Zgonea, pus pe liber. Ponta îşi depune candidatura

Grupul deputaţilor PSD a cerut conducerii Camerei ca în prima ședință de plen să se constate încetarea de drept a calității de președinte al Camerei Deputaților și membru al Biroului permanent a lui Valeriu Zgonea. Secretarul Camerei, Marcel Ciolacu, spune că acest se va întâmpla chiar astăzi.

"Astăzi (luni — n.r.), imediat, se merge în plen, apoi se va da vot pe o hotărâre privind vacantarea postului de președinte al Camerei. După ce se ia act, ne întrunim în Biroul permanent și hotărâm pe o perioadă scurtă, până se votează alt președinte, cine va prelua interimarul", a explicat Ciolacu

Conform unor surse din Biroul permanent, citate de agerpres.ro,  în ședința de luni a plenului Camerei Deputaților ar urma să se ia act de încetarea calității de președinte a lui Valeriu Zgonea, apoi să se voteze un proiect de hotărâre prin care se vacantează funcția de președinte al forului. În cazul în care va fi cvorum de ședință, această hotărâre poate fi votată luni. Dacă nu va fi cvorum, se votează pe articole, iar miercuri se dă votul final. Imediat după ședința de plen de luni, Biroul permanent se întrunește din nou pentru a desemna un președinte interimar al Camerei, care va fi, potrivit surselor citate, deputatul PSD Florin Iordache. După această procedură urmează să fie propus un nou președinte, care va fi votat în plen. Propunerea ar urma să vină din partea grupului PSD.

Comitetul Executiv National al PSD se reuneşte marţi pentru a discuta despre nominalizarea pe care partidul o va face pentru şefia Camerei Deputaţilor.

"99,99%, astăzi, se va luat act de vacantarea postului de președinte al Camerei Deputaților. Mâine o să luăm decizia pe care o să o anunțăm, în Comitetul Executiv sau în Biroul Permanent", a declarat luni, liderul PSD, Liviu Dragnea.

Întrebat dacă Victor Ponta ar putea să fie președintele Camerei Deputaților, Dragnea a spus că acesta îndeplinește condițiile "pentru toate funcțiile". "Eu v-am spus că pentru fiecare dintre noi este important să fie acolo unde aduce un plus pentru alegerile parlamentare. Victor Ponta îndeplinește condițiile pentru toate funcțiile. Sigur că asta este întrebarea mondială, cred că și în America se oprește campania până când decidem noi cine va fi înlocuitorul marelui Zgonea. După părerea mea, cred că oamenii nu mai mănâncă până miercuri, până când văd cine va veni la președinția Camerei. Cred că s-a vorbit mult prea mult despre asta", a comentat Dragnea.

Alte stiri din Politic

Ultima oră