Victor Ponta, DECLARAȚIA ZILEI! Mesajul premierului pentru 'ofițerii' din presa română

23 Sep 2015
Victor Ponta, DECLARAȚIA ZILEI! Mesajul premierului pentru 'ofițerii' din presa română
Premierul Victor Ponta a răbufnit pe rețeaua de socializare Facebook, cu un mesaj pentru "ofițerii", din presa română.

"Oare toți (Comisia Europeană, ONU, Serbia, Croația, Germania etc.) greșim când spunem că deciziile Guvernului Ungariei sunt greșite?! (sau "ofițerii" din presa română trebuie să mă critice chiar pentru orice?", a scris Victor Ponta pe Facebook.

Dincolo de răbufnirea nervoasă a primului ministru, de înțeles, în contextul situației juridice cel puțin bizare în care se află domnia sa, Victor Ponta admite, cu sau fără intenție, prezența sau influența importantă a serviciilor (puțin probabil să se fi referit la ofițerii de stare civilă) în presa din România. Reacția premierului vine să întărească declarația fostului șef al SRI, George Maior, potrivit căreia ofițerii acoperiți sunt o armă puternică a oricărui serviciu secret.

George Maior: În presă sunt ofiţeri acoperiţi ai SRI. Este o armă puternică a oricărui serviciu secret

Fostul șef al SRI, George Maior, actual ambasador al României în SUA a afirmat, în ianuarie 2015, răspunzând întrebări referitoare la existenţa în presă a ofiterilor acoperiţi ai SRI, că în presă sunt ofiţeri acoperiţi ai SRI, "ca şi în alte state democratice” și „este o armă puternică a oricărui serviciu secret”. Întrebat dacă acoperiţii din presă vor fi deconspiraţi, George Maior a dat un răspuns categoric: „niciodată”. Când i s-a atras atenţia că prin redacţii „se cam ştiu unele nume”, Maior a dat din nou o replică interesantă: „este vorba doar de arătatul cu degetul. A arăta cu degetul este una, a afla nume este alta”.   

Alte stiri din Politic

Ultima oră