"Colegul lui Mihai Viteazul", despre bucuria de a fi colegul lui Liviu Dragnea

03 Oct 2015
Nominalizat ca posibil preşedinte executiv al PSD în echipa lui Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor,Valeriu Zgonea, declară că nu-i aşa o mare bucurie să deţii o asemenea funcţie. 

"Nu este o bucurie să vii după un mandat al președintelui executiv, care a fost Liviu Dragnea, atât de puternic. Ștacheta este foarte sus. Fiind sus, obligațiile și angajamentele mele sunt la nivelul la care Liviu Dragnea le-a ridicat. De aceea, este o obligație, o responsabilitate foarte mare", a afirmat Valeriu Zgonea pentru Agerpres. El a spus că are multe de învățat de la Liviu Dragnea.

Acum doi ani, Valeriu Zgonea devenea celebru după ce l-a numit pe Mihai Viteazul colegul său. "Eu sunt din oraşul lui Mihai Viteazul. Dacă ei vor să ridice acolo steagul cu care au plecat cu colegul meu, Mihai Viteazul, acum câteva sute de ani să cucerească nişte drepturi împotriva ungurilor, pe mine nu mă deranjează. Eu nu privesc cu atâta ură această chestiune, sunt colegi de-ai mei care arborează steagul Real Madridului sau Barcelonei, nu văd care e problema", a afirmat Zgonea, întrebat de jurnalişti dacă îl deranjează arborarea unui steag secuiesc la Baraolt.

Deşi a stârnit zâmbetele jurnaliştilor, Zgonea nu a revenit în acel moment  asupra afirmaţiilor făcute despre Mihai Viteazul, ci ulterior, într-o postare pe  Facebook. "Am făcut o afirmaţie nefericită astăzi, pentru care îmi cer scuze. Mihai Viteazu este un mare erou al poporului român", a precizat Zgonea.

Singurul candidat la preşedinţia PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri seară că își dorește ca din viitoarea sa echipă de conducere să facă parte președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, ca președinte executiv, dar și "cel puțin trei — patru vicepreședinți din Transilvania și din Banat".

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră