Valeriu Steriu este noul președinte al UNPR

26 Mar 2016 | scris de Veronica Micu
Valeriu Steriu este noul președinte al UNPR

Deputatul Valeriu Steriu este noul președinte al Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR), fiind ales, astăzi, în cadrul Conferinței Naționale a partidului, cu 339 voturi.

Contracandidații săi, senatorii Iulian Cristache și Ioan Iovescu, au obținut 22 de voturi, respectiv 5 voturi, iar patru voturi au fost anulate, potrivit agerpres.ro. Și-au exercitat dreptul de vot 370 de membri ai UNPR din cei 401 membri ai Conferinței Naționale.

Steriu a declarat că misiunea sa este aceea de a aduce partidul la guvernare și de a face ca această formațiune să fie elementul central al politicii românești și nucleul oricăror coaliții.

"Nu vreau să ne aliem cu oricine (...) Obiectivul nostru nu trebuie să fie un partid anume, trebuie să fie mult mai important, trebuie să nu lipsim de la guvernare", a susținut acesta.

Conferința Națională s-a desfășurat în absența lui Gabriel Oprea, care a demisionat de la conducerea UNPR pe 3 martie 2016. El a fost desemnat președinte fondator al UNPR, prin modificarea statutului formațiunii. Decizia a fost luată cu unanimitatea voturilor delegaților prezenți.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră