Oprea şi UNPR susţin Guvernul Cioloş, dar cu anumite condiţii

14 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Oprea şi UNPR susţin Guvernul Cioloş, dar cu anumite condiţii

"UNPR îl susţine în continuare pe preşedintele Klaus Iohannis şi îl susţine pe premierul Dacian Cioloş. De altfel, UNPR a fost primul partid care şi-a anunţat susţinerea pentru noul guvern înaintea votului de învestire. Însă vreau să subliniez că această susţinere nu este necondiţionată. Cerem, în schimb, performanţă guvernamentală, rezultate economice şi politici pentru securitatea şi prosperitatea românilor. UNPR va sancţiona public şi prin vot orice abatere, orice derapaj şi orice eşec major al actualului Executiv. Nu suntem datori nimănui cu nimic, avem libertate totală în a spune când lucrurile nu merg bine în activitatea actualului Guvern şi vom face acest lucru de câte ori va fi nevoie", a declarat Gabriel Oprea.

El spus că UNPR îşi continuă parteneriatul în cadrul Alianţei de Centru-Stânga, încheiată până în anul 2020, cu PSD şi cu Liviu Dragnea, pe care îl respectă şi care îi respectă ca parteneri. "Evident, colaborăm în limitele şi pe domeniile în care o astfel de relaţie răspunde obiectivelor comune pe care le au cele două partide. Faţă de PNL şi faţă de celelalte partide, avem aceeaşi politică de deschidere spre dialog. Nu excludem susţinerea unor proiecte iniţiate de alte formaţiuni, însă discuţiile se vor purta punctual, de la caz la caz", a adăugat liderul UNPR.

Oprea a ţinut să precizeze că, indiferent de modul în care vor candida, singur sau în alianţă cu PSD, UNPR vrea să obţină cel puţin 10% din numărul total de voturi. "Poate părea un obiectiv ambiţios, dar mizăm pe aleşii noştri locali şi pe echipa puternică pe care am clădit-o în teritoriu, mai ales în ultimul an. Ştiu că vreţi să mă întrebaţi dacă vom candida împreună cu PSD sau separat. Nu pot să vă dau un răspuns în acest moment, însă pot să vă spun altceva: Suntem pregătiţi pentru ambele variante! PSD şi UNPR au avut şi au un parteneriat corect şi eficient. Noi am fost loiali guvernării, nu am trădat şi nu am votat nicio moţiune de cenzură şi nici nu am acţionat vreodată împotriva PSD. La baza acestui parteneriat a fost de fiecare dată dialogul", a explicat liderul UNPR, adăugând că ambele variante de candidatură au avantaje şi dezavantaje atât pentru PSD, cât şi pentru UNPR.

El a mai spus că "absolult niciun membru al UNPR nu a părăsit partidul. Indiferent ce minciuni încearcă unii să arunce pe piaţă, UNPR este un partid robust şi bine închegat, iar oamenii noştri sunt uniţi".

Alte stiri din Politic

Ultima oră