Oprea rupe coaliția: Îl sprijinim, ca întotdeauna, pe președintele României. Interesul național, un brand!

10 Noi 2015
Oprea rupe coaliția: Îl sprijinim, ca întotdeauna, pe președintele României. Interesul național, un brand!
Odata cu demisia lui Victor Ponta si a sa, liderul UNPR, Gabriel Oprea, a pus capat baletului pe care il facea pentru a-l sustine si pe fostul premier, si pe presedintele Iohannis, in numele interesului national. Marti, dupa consultarile la Cotroceni, Oprea a anuntat clar ca, in perspectiva nominalizarii viitorului premier, UNPR va fi de partea seful statului.

 "In momente importante pentru tara si pentru stabilitatea nationala, il sprijinim, ca intotdeauna, pe presedintele Romaniei. Sunt convins ca toate partidele vor sustine propunerea presedintelui Iohannis, un Guvern de oameni tineri, tehnocrati, pentru stabilitatea tarii", a declarat Oprea, dupa consultari.

El a explicat si de ce partidul sau nu sustine propunerea de premier a PSD, precizand ca UNPR nu-si poate incalca cuvantul fata de presedintele Iohannis, intr-un moment important, deoarece ar pierde un brand, respectiv interesul national. "L-am informat pe dl Dragnea de pozitia noastra. Dl Voinea ne-a fost coleg, este un adevarat profesionist. Dar am spus cu cateva zile in urma ca il sprijinim pe presedintele Romaniei, cum am facut-o intotdeauna in momente importante. UNPR-ul pierdea un brand daca isi incalca cuvantul. Este greu in viata si, mai ales, in politica sa te tii de cuvant", a sustinut Oprea.
Ulterior, UNPR a dat un comunicat de presa in care sustine ca potrivit Constituției, președintele desemnează candidatul pentru funcția de prim-ministru, propunerea fiiind apoi supusă votului Parlamentului.

"UNPR este în continuare parte a alianței de centru-stânga formată de PSD și UNPR. (...) L-am susținut pe președintele Klaus Iohannis în tot ceea ce ține de siguranța națională și la fel vom face în continuare, mai ales în acest context de securitate. UNPR își dorește ca variantă pe care o va propune Președintele României să fie asumată de toate partidele politice din Parlament. Aceasta este singura formulă prin care vor putea fi îndeplinite așteptările românilor și, la fel de important, singura garanție că România va avea parte în continuare de stabilitate", se mai arata in comunicat.

Cititi mai multe stiri din Politica!

Alte stiri din Politic

Ultima oră