Traian Băsescu îl atacă pe Mugur Isărescu pe tema noului Cod Fiscal

30 Iul 2015
Traian Băsescu îl atacă pe Mugur Isărescu pe tema noului Cod Fiscal
Fostul președinte Traian Basescu crede ca s-a ajuns in situatia actuala cu Codul Fiscal din cauza declaratiilor guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, care l-au influentat pe presedintele Klaus Iohannis.

"Nu-s de acord cu ce face Banca Nationala, nu e treaba lor. A vrut Mugurel sa se infoaie putin", a declarat Traian Basescu miercuri seara la B1 TV.

Legat de retrimiterea proiectului legii Codului Fiscal in Parlament, Traian Basescu a afirmat ca este de acord cu Klaus Iohannis: "In ceea ce priveste intoarcerea Codului Fiscal inapoi, eu sunt de acord cu Iohannis. Sunt de acord cu Iohannis, bazat pe un singur cuvant, prudenta", a spus Basescu.

In urma cu cateva zile, Mugur Isarescu a declarat ca reducerea TVA ar trebui aplicata gradual, iar deficitul sa fie tinut sub control. Seful BNR a cerut Guvernului sa revina asupra Codului Fiscal, considerandu-l inaplicabil in actuala forma. Acesta e de parere ca masurile propuse nu sunt sustenabile si nu considera ca ar trebui aplicate toate odata.

In urma cu aproape doua saptamani, presedintele Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului spre reexaminare proiectul legii Codului Fiscal, invocand faptul ca actul normativ poate fi pus in aplicare doar dupa "o riguroasa analiza" a implicatiilor asupra bugetului consolidat.

Parlamentul urmează să se reunească, la sfârșitul lunii august, pentru a discuta pe marginea Codului Fiscal.

Astfel, reexaminarea Codului Fiscal ar urma sa fie discutata in Senat pe 24 august si pe 25 si 26 august in Camera Deputatilor.

Seful statului va trebui sa promulge actul normativ in aceeasi forma, daca nu vor fi aduse modificari.

Alte stiri din Politic

Ultima oră