Sorin Cîmpeanu, DECLARAŢII despre desemnarea noului premier. Ce a spus despre alegerea făcută de Klaus Iohannis

10 Noi 2015
Sorin Cîmpeanu, DECLARAŢII despre desemnarea noului premier. Ce a spus despre alegerea făcută de Klaus Iohannis
Desemnarea lui Dacian Cioloș ca premier de către președintele Klaus Iohannis reprezintă o alegere foarte bună, a declarat marți premierul interimar Sorin Cîmpeanu. "Este o alegere foarte bună. Sunt convins că este o personalitate apreciată la nivelul întregii societăți românești. Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat în această seară într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, că l-a desemnat pentru postul de premier pe Dacian Cioloș. Iohannis a pledat cu această ocazie pentru un tehnocrat, o figură care să fie departe de orice controverse. Nominalizarea vine după doua runde de negocieri cu partidele și o întâlnire cu reprezentanții societății civile. PSD venise cu o altă propunere: Liviu Voinea. Dacian Cioloș a declarat că se va concentra în următoarea perioadă pe formarea unei echipe de guvernare. Dacian Cioloș va avea la dispoziție 10 zile să prezinte Parlamentului echipa de miniștri. Cioloș este fost comisar european pentru Agricultură.

Am avut onoarea și plăcerea să colaborez cu domnia sa și este o persoană, categoric, cu certe competențe care îl recomandă pentru această poziție", a afirmat prim-ministrul interimar.  Cîmpeanu a adăugat că se va întâlni cu Cioloș încă din această seară. "Evident că o să-i propun un spațiu la nivelul Guvernului încă din această seară pentru a-și putea prelua atribuțiile de premier desemnat", a precizat el, citat de agerpres.ro. 

Întrebat dacă ar accepta să ocupe un portofoliu de ministru în noul Cabinet, premierul interimar a spus: "Poziția mea o cunoașteți. Sarcina mea pentru moment este aceea de a asigura gestionarea tuturor problemelor curente ale Guvernului României într-un spirit de total echilibru". Declarațiile au fost făcute la Universitatea Politehnică București, după ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa profesorului Eric Allin Cornell, laureat al Premiului Nobel pentru Fizică în anul 2001.

Alte stiri din Politic

Ultima oră