Care sunt soluţiile Guvernului după respingerea Codului Fiscal de preşedintele Iohannis

19 Iul 2015
Care sunt soluţiile Guvernului după respingerea Codului Fiscal de preşedintele Iohannis
Guvernul ia în calcul fie promovarea noului Cod fiscal prin ordonanţă de urgenţă, fie prin asumarea răspunderii în Parlament, a declarat astăzi ministrul Muncii, Rovana Plumb. 

"Guvernul Ponta este obligat să țină cont de votul dat de către Parlament, și nu de opțiunile politice. Tocmai de aceea, Guvernul Ponta are toată legitimitatea deciziilor, plecând de la o ordonanță la asumarea răspunderii în Parlament, să promoveze și să implementeze măsurile cuprinse în Codul fiscal", a declarat Rovana Plumb.

Ea a precizat că se va alege una dintre variante în urma consultărilor din coaliţie şi din PSD.  "În momentul în care vom ști ce avem de făcut în urma acestor consultări, vom spune ce decizii va putea lua Guvernul", a spus ministrul Muncii. Rovana Plumb nu a exclus posibilitatea convocării Parlamentului în sesiune extraordinară şi a anunţat că mâine va avea loc o şedinţă a coaliţiei.

În opinia sa, România este într-un moment foarte bun de creștere economică iar Codurile fiscale reprezintă șansa României de a merge în continuare pe dezvoltare. "Orice întârziere în aprobarea acestor coduri poată să compromită competitivitatea României", a subliniat Rovana Plumb.

Ea a criticat şi atitudinea liberalilor care acum îşi reneagă propriul vot la Codul Fiscal. Ministrul Muncii a anunţat, în acest context, că va publica pe site-ul PSD o listă cu toți parlamentarii PNL care au votat pentru adoptarea codurilor fiscale, listă pe care a făcut-o deja publică. "85 dintre cei 86 de parlamentari PNL prezenți în Parlament la adoptarea Codurilor fiscale au votat <pentru>", a mai spus Rovana Plumb.

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră