UPDATE: TVR ar putea avea un nou Consiliu de Administraţie pe 22 martie

06 Mar 2016 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE: TVR ar putea avea un nou Consiliu de Administraţie pe 22 martie

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat luni că a elaborat o propunere de modificare legislativă care să permită Consiliului de Administrație al TVR să ceară intrarea în insolvență.

"Propunerea este foarte simplă, se referă la două aspecte: introducerea unui articol suplimentar care să poată permite Consiliului de Administrație al TVR să ceară intrarea în insolvență și, sigur, o modificare suplimentară — pe perioada insolvenței, consiliul de administrație va trebui să se rezume numai la supravegherea politicii editoriale, administratorul judiciar este cel care face conducerea economică a societății", a explicat luni Tăriceanu, într-o conferință de presă, conform agerpres.ro.

El a mai spus că una dintre prevederile proiectului va fi  că televiziunea publică nu poate intra în faliment. "Pentru televiziunea publică una dintre prevederile din proiectul de modificare legislativă va fi că televiziunea publică nu poate să intre în faliment, deci este o derogare de la Legea insolvenței", a spus Tăriceanu.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a promis că pregăteşte până luni un pachet legislativ care să dea posibilitatea TVR să intre în insolvenţă, fără să fie declarată în faliment, având în vedere că este o instituţie de interes public.

După apelurile disperate şi scrisorile deschise lansate de conducerea TVR, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, promite soluţii. El spune că s-a întâlnit cu specialişti în insolvenţă pentru a caută o soluţie fezabilă pentru televiziunea publică. În opinia sa, Parlamentul, ajutat şi de Guvern, trebuie să adopte un pachet de măsuri de urgenţă.

"Şi pot să vă spun mai mult, că până luni, voi pregăti pachetul de modificări legislative la Legea de funcţionare a Televiziunii, în aşa fel încât această procedură să poată să fie demarată, procedura de insolvenţă, care apără ‪‎Televiziunea‬ de creditori într-o anumită formulă. Vreau să fac o mică paranteză. Legea insolvenţei poate să ducă, pentru societăţile comerciale, inclusiv la faliment. Ei bine, voi pune o prevedere explicită, potrivit căreia Televiziunea Publică nu poate să fie declarată în faliment, având în vedere că este o instituţie de interes public”, a afirmat Tăriceanu, într-o postare pe Facebook.

Acum trei săptămâni, directorul general interimar al TVR, Irina Radu, a trimis conducerii Parlamentului o scrisoare în care a atenționat că situația televiziunii publice s-a agravat considerabil din cauza executărilor silite și le-a cerut parlamentarilor să hotărască dacă România mai are nevoie de un serviciu public de televiziune.

Directorul interimar al TVR le-a propus parlamentarilor propune mai multe soluții, printre care și intrarea în insolvență.

"Dacă pe 15 februarie există o șansă de a plăti salariile, măcar parțial, pe data de 29 februarie vom fi în imposibilitatea de a le asigura, situație care se va prelungi în luna martie și, posibil, aprilie", avertiza Irina Radu.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră