Sfat de la UDMR: Pentru o schimbarea adevarata, tinerii trebuie sa intre in politica

06 Noi 2015
Sfat de la UDMR: Pentru o schimbarea adevarata, tinerii trebuie sa intre in politica
Europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler ii sfatuieste pe tinerii care au iesit in strada in ultimele zile sa fie activi, nu nu numai in viata civica, ci si in cea politica, sustinand ca daca vor schimbare adevarata sa isi asume si actiunea politica. El a sustinut ca asteptarile tinerilor sunt legitime dar acestea nu se pot implini de la o zi la alta.

" În toate țările din care veniți, tinerii sunt nemulțumiți de perspectivele pe care societatea este capabilă să le ofere astăzi noii generații. Cu atât mai mult în România, tinerii sunt cei care cer o reformă radicală, desăvârșirea unei tranziții prea îndelungate, lichidarea corupției din societatea noastră și alinierea la valorile europene. Așteptările tinerilor din România sunt legitime, dar acestea nu se pot împlini de la o zi la alta, printr-o unică decizie oricât de radicală ar fi aceasta. Așteptările tinerilor se pot împlini printr-un proces de schimbare profundă pentru care până acum nu a fost voință politică în România. Pentru ca tinerii să determine schimbarea adevărată, ei trebuie să își asume și acțiunea politică. Tinerii trebuie să intre activ în politică pentru a schimba modul în care se face politica în România", a declarat europarlamentarul UDMR la o conferinta dedicată bunăstării și autonomiei sociale a elevilor europeni.

Winkler a mai spus ca în România, societatea are nevoie de lideri și caută lideri. "Convingerea mea este că aceștia se află printre voi. Eu sunt optimist în legătură cu viitorul țării mele, România, dar condiția ca optimismul meu să fie justificat este ca voi, tinerii, să deveniți activi nu numai în viața civică, dar și în cea politică", a mai spus europarlamentarul.

Alte stiri din Politic

Ultima oră