Sesiune extraordinara pe Codul fiscal. Nimeni nu stie ce a cerut Iohannis

20 Aug 2015
Sesiune extraordinara pe Codul fiscal. Nimeni nu stie ce a cerut Iohannis
Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca luni Senatul va discuta cererea de reexaminare Codului Fiscal transmisa de presedintele Klaus Iohannis.

Nedumerirea lui Tariceanu e alta:ce sa discute?

De regula, o lege trimisa la reexaminare contine ,punctual, articolele propuse pentru rediscutare. Dar cererea lui Iohannis nu contine nicio precizare si nici intreg Codul nu poate fi rediscutat.

Pe de alta parte nu exista nici solutia introducerii unor amendamente pentru ca, in aceasta faza, Regulamentul nu permite propuneri din partea parlamentarilor.

In actuala situatie singurul lucru pe care-l pot face senatorii este sa discute, concret, solicitarile de modificare ale presedintelui. Dar aceste solicitari nu exista.

Tot ceea ce a cerut iohannis a fost ca noul Cod Fiscal sa nu afecteze echilibrul macroeconomic. Prea vag pentru o discutie care vizeaza modificari concrete.

Asa ca Tariceanu a apelat la expertii juridici care sa gaseasca o solutie la aceasta situatie. Sau,cealalta varianta, Iohannis sa trimita o noua solicitare cu indicarea expresa a punctelor ce ar urma sa fie modificate. 

Alte stiri din Politic

Ultima oră