Senatorii au adoptat "calendarul" aplicării prevederilor din noul Cod Fiscal

31 Aug 2015
Senatorii au adoptat
Senatorii din Comisia pentru buget, au avizat, astăzi, favorabil, cererea de reexaminare a Codului Fiscal, cu amendamentele convenite de liderii partidelor politice, actul normativ urmând să intre mâine în dezbaterea plenului Senatului. 

Conform preşedintelui Comisiei de buget, Viorel Arcaș, amendamentele presupun etapizarea măsurilor din Codul Fiscal, şi nu modificarea lor.  Este vorba de reducerea TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016 și la 19% de la 1 ianuarie 2017. În plus, eliminarea taxei pe construcțiile speciale și a supraaccizei la carburanți se amână tot pentru 1 ianuarie 2017. În schimb, rămâne în vigoare eliminarea taxei pe construcțiile speciale pentru investițiile în agricultură începând cu 1 ianuarie 2016, scrie agerpres.ro.

De asemenea, a fost votat și amendamentul cu privire la amânarea plafonării bazei de calcul a contribuțiilor de asigurări sociale la 5 salarii medii brute până la 1 ianuarie 2017. În privința impozitului pe dividende, reducerea de la 16% la 5% va intra în vigoare tot de la 1 ianuarie 2017.

La dezbaterile din comisia senatorială a participat şi Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice care a depus o serie de amendamente de ordin tehnic, dar care au fost respinse pe motiv că sunt de substanță și este nevoie de mai mult timp pentru a fi analizate.

Eugen Teodorovici a anunţat că va depune aceste amendamente și la Camera Deputaților. "Este vorba de amendamente de clarificare, erori de scriere, decizii ale Curții Constituționale care trebuie transpuse în legislație", a precizat Teodorovici prezent luni la dezbaterile din Senat. 

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră