Plafonul maxim al indemnizației pentru creșterea copilului, mărit de la 1200 la 3400 lei

02 Sep 2015
Plafonul maxim al indemnizației pentru creșterea copilului, mărit de la 1200 la 3400 lei
Senatorii au adoptat un proiect de lege prin care s-a majorat plafonul maxim al indemnizației acordate pentru creșterea copilului până la vârsta de doi ani. Astfel, părinţii vor primi în primul an până la 3400 de lei, cu 2200 de lei mai mult decât prevederile actuale. 

"Am votat, alături de colegii mei senatori, o propunere legislativă prin care este eliminat plafonul indemnizației pentru creșterea copilului, pentru părinții care au ales să rămână în concediu de îngrijire și creștere a copilului până la vârsta de doi ani. Aceștia vor putea beneficia de indemnizație neplafonată în primul an, respectiv de cel puțin 600 lei și cel mult 3.400 lei", a declarat senatorul PSD Gabriela Firea, conform unui comunicat de presă.

Potrivit prevederilor actuale, părinții care optează să stea acasă până la împlinirea de către copil a vârstei de doi ani, primesc cel puțin 600 lei și cel mult 1200 lei, atât în primul, cât și în al doilea an.

"Aceasta prevedere încalcă principiile egalității de tratament și nediscriminării, reducând în același timp efectul scontat al aplicării acestei măsuri, acela de susținere a familiei. Politicile de susținere a familiei în procesul de creștere a copiilor reprezintă o prioritate pentru autorități, în condițiile în care România se confruntă cu un fenomen accentuat de reducere a natalității', a mai spus Gabriela Firea.

Propunerea legislativă fost transmisă Camerei Deputaților, în vederea dezbaterii și adoptării. 

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră