Schimbare de conducere la PSD până la congres

22 Iul 2015
Schimbare de conducere la PSD până la congres
La Palatul Parlamentului are loc şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD în cadrul căreia va fi ales un preşedinte interimar şi va fi stabilită data următorului congres al partidului. Reuniunea are loc în contextul în care  premierul Victor Ponta s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte al PSD după ce DNA a început urmărirea  penală împotriva sa pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte săvârşite când era avocat.

Pentru funcţia de preşedinte interimar candidează Rovana Plumb, preşedintele Consiliului Naţional  al PSD, şi Liviu Dragnea, coordonatorul politic al partidului. Votul va fi secret.

"PSD nu este un partid împărțit în două tabere. PSD este unit și după votul de astăzi. Important este că suntem în continuare primul partid, prima forță politică și electorală a țării, că guvernăm și eu cred că atunci când se va trage linie va fi una dintre cele mai bune perioade de guvernare a țării", a declarat premierul Victor Ponta înaintea şedinţei CEx.

"Un singur lucru pot să vă spun: am toată convingerea că după reuniunea Comitetului Executiv al partidului va câștiga PSD", a afirmat şi Rovana Plumb.

Contracandidatul său,Liviu Dragnea, a declarat că se bucură de o susţinere bună pentru candidatura la conducerea interimară a PSD şi că "azi trebuie să câștige partidul".

"E important ca fiecare coleg care votează să se gândească la stabilitatea partidului, la un pachet de acțiuni care trebuie realizate într-un termen foarte scurt și sper să se realizeze", a mai spus Dragnea.

În discursul rostit la începutul şedinţei CEx, Ponta a afirmat că vrea să ducă la bun sfârşit guvernarea şi a dat asigurări că atât timp cât va face politică o va face doar în PSD si că va sprijini conducerea partidului.

"Ei m-au sprijinit pe mine cât am fost preşedinte al PSD si acelasi lucru. Cea mai mare onoare pentru mine a fost să fiu preşedinte al PSD. Ştiu de la domnul Iliescu, cel mai tare eşti iubit când eşti ales şi când pleci din funcţie", a mai spus Ponta.

Înainte de votul secret, premierul Pont a declarat că "oricine va fi, Rovana sau Liviu, eu lucrez cu ei pentru că amândoi m-au ajutat foarte mult cât am fost lider și cât sunt prim-ministru".

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră