S-a întors Ponta. Dar fără cârje

10 Aug 2015
S-a întors Ponta. Dar fără cârje
Premierul Victor Ponta s-a intors astazi la guvern dupa concediul pe care l-a petrecut la Miami. In perioada in care a lipsitt, guvernul a fost condus de  vicepremierul Gabriel Oprea. Cei prezenti au observat ca nu se mai sprijina in carje, dovada ca problemele cu piciorul s-au mai ameliorat.

La scurt timp supa venirea premierului, la Palatul Victoria a sosit si Gabriel Oprea.In principiu, de astazi Ponta isi reia activitatea guvernamentala si se va confrunta,in primul rand, cu criza Codului Fiscal.

In cele doua saptamani cat a absentat, Liviu Dragnea a anuntat ca sustine rediscutarea Codului Fiscal si modificarea acestuia potrivit cerintelor presedintelui Iohannis. Aceiasi pozitie a avut-o si Gabriel Oprea care,de-altfel, a initiat o serie de consultari cu celelate partide pe aceiasi tema.

Declaratiile lui Oprea arata ca vicepremierul s-a raliat pozitiei lui Iohannis. Singurul politician care nu este de acord cu modificarea Codului fiscal este Calin Popescu Tariceanu, sustinand ca prevederile lui pot ajuta economia sa se relanseze.

Aici va fi infruntarea decisiva si multi speculeaza ca neadoptarea Codului Fiscal in actuala formula ii va da lui Ponta prilejul de a-si inainta demisia.

De altfel zvonurile privind demisia sa s-au inmultit in perioada cat a fost plecat dar la fel de bine aceste 'barfe de culise” pot fi si o forma de presiune. Deocamdata toata lumea asteapta sa vada cum vor evolua lucrurile si cum va aborda PSD-ul discutiile depre Codul Fiscal. 

Alte stiri din Politic

Ultima oră