Traian Băsescu, întâlnire cu Dacian Cioloş. Ce l-a ATENŢIONAT fostul preşedinte pe actualul premier desemnat

12 Noi 2015
Traian Băsescu, întâlnire cu Dacian Cioloş. Ce l-a ATENŢIONAT fostul preşedinte pe actualul premier desemnat
Dacian Cioloş s-a întâlnit astăzi cu liderul Mişcării Populare Traian Băsescu, fostul preşedinte însoţindu-l pe premierul desemnat la ieşirea din sediul formaţiunii şi urându-i "mult noroc". Dacian Cioloş a stat la sediul PMP aproximativ o jumătate de oră.  "L-am atenționat că prioritățile noastre ne situează în opoziție față de prioritățile PNL și UNPR, partide care îl susțin. Noi avem anumite condiții pe care le-am anunțat," a spus Băsescu.

După ce, dimineaţă,  în presă au apărut informaţii despre o posibilă  întâlnire la sediul formaţiunii Mişcarea Populară  între fostul preşedinte Traian Băsescu şi premierul desemnat, Dacian Cioloş, Băsescu a negat iniţial  pe pagina sa de Facebook acest lucru. Iată mesajul postat de Băsescu pe pagina sa de Facebook înainte de întâlnirea cu premirul desemnat de Iohannis.  „Pentru a stopa speculațiile : Nu am avut nicio întîlnire cu d-l Dacian Cioloș și nici nu există o astfel de solicitare din partea cuiva.“

Dacian Cioloş numit premier interimar 

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat  într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, că l-a desemnat pentru postul de premier pe Dacian Cioloș. Iohannis a pledat cu această ocazie pentru un tehnocrat, o figură care să fie departe de orice controverse. Nominalizarea vine după doua runde de negocieri cu partidele și o întâlnire cu reprezentanții societății civile. PSD venise cu o altă propunere: Liviu Voinea. Dacian Cioloș a declarat că se va concentra în următoarea perioadă pe formarea unei echipe de guvernare. Dacian Cioloș va avea la dispoziție 10 zile să prezinte Parlamentului echipa de miniștri. Cioloș este fost comisar european pentru Agricultură.

Alte stiri din Politic

Ultima oră