Socialiștii cer Curții Constituţionale retragerea cetățeniei moldovenești acordate lui Băsescu

26 Aug 2016 | scris de Veronica Micu
Socialiștii cer Curții Constituţionale retragerea cetățeniei moldovenești acordate lui Băsescu

„În contextul celor 25 de ani de independență ai Republicii Moldova am contestat decretul președintelui Nicolae Timofti prin care a fost acordată cetățenie moldovenească fostului președinte al României, Traian Băsescu. Cred că temeiurile sunt clare pentru toată lumea. Băsescu dorește cătețenia unui stat independent și suveran, dar în repetate rânduri a declarat că nu recunoaște suveranitatea Republicii Moldova. Să-i acorzi cetățenie lui Băsescu nu este doar absurditate, dar și bătaie de joc față de țară și cetățeni. Noi considerăm acest decret neconstituţional”, a declarat deputatul socialist Vladimir Țurcan, citat de independent.md.

Reamintim că Traian Băsescu și soția sa, Maria, au primit cetățenia Republicii Moldova, decretele de acordare fiind semnate în 9 iunie de către președintele Nicolae Timofti.

"Am avut o obligație. M-am angajat public să solicit cetățenia Republicii Moldova. Am aflat astăzi că președintele Timofti a semnat decretul. Sunt mulțumit", a afirmat atunci Traian Băsescu.

Traian și Maria Băsescu au depus cererea pentru a obține cetățenia Republicii Moldova la 18 martie.

Alte stiri din Politic

Ultima oră