Răspuns a la Iohannis."Vedem mai târziu"

17 Iul 2015
Răspuns a la Iohannis.
Prezent la ceremonia de investire a ministrului transporturilor Iulian Matache, Eugen Teodorovici, titularul portofoliului finantelor, l-a intrebat pe presedintele Iohannis daca va promulga Codul Fiscal. Iohannis a evitat sa dea un raspuns clar multumindu-se sa spuna”vedem mai tarziu”. Presedintele nu este convins de oportunitatea Codului fiscal propus de guvern si da de inteles ca il va respinge.

De altfel, prezent la o actiune a BNR el a declarat: “Aş putea invoca, drept exemplu, noul Cod fiscal, pe care chiar zilele acestea îl analizez, pentru a decide asupra oportunităţii promulgării sale. Nu ştiu cum s-a strecurat aprecierea că acest Cod fiscal ar revoluţiona finanţele României, prin simpla reducere a unor impozite. Cred că n-ar trebui să ne preocupe doar scăderea taxelor, ci şi maniera în care se face aceasta. O asemenea schimbare este utilă, însă fără să pună în pericol anumite beneficii, cum ar fi sustenabilitatea finanţelor publice, care a fost consolidată, cu eforturi serioase, în ultima perioadă.”

De altfel nici Banca Nationala nu aproba noul Cod considerand ca o relaxare fiscala prematura pune in pericol actualele echilibre macroeconomice.
 

Alte stiri din Politic

Ultima oră