Raluca Prună, propunerea lui Dacian Cioloș pentru Justiție, a fost avizată favorabil de comisii

17 Noi 2015 | scris de Veronica Micu
Raluca Prună, propunerea lui Dacian Cioloș pentru Justiție, a fost avizată favorabil de comisii

UPDATE 12:39 - Raluca Prună, propusă pentru funcția de ministru al Justiției, a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

Raluca Prună este noua propunere a premierului desemnat Dacian Cioloș pentru funcția de ministru al Justiției, după ce Cristina Guseth a fost retrasă din echipa guvernamentală cu care urmează să meargă în Parlament pentru a cere votul de învestitură.

UPDATE 09:57 - Un alt nume vehiculat pentru funcția de ministru al Justiției este cel al Ralucăi Alexandra Prună.

Aceasta este licențiată în Drept și Filosofie, are master în Științe Politice și a obținut burse la universitățile "Paris VII" și "Central European University", Budapesta.

Prună a fost coordonator de programe pentru sectorul Justiție și Afaceri Interne la Delegația Comisiei Europene la București și jurist lingvist în cadrul serviciului juridic al Consiliului Uniunii Europene.

..................................................

Mihai Selegean, fost director al Institutului Național al Magistraturii între anii 2004 și 2008, va fi noua propunere a premierului desemnat Dacian Cioloș pentru postul de ministru al Justiției.

Noua propunere vine după ce Dacian Cioloș a decis să o retragă pe Cristina Guseth din echipa guvernamentală cu care urmează să mearga în Parlament pentru a cere votul de învestitură.

"Pentru a nu vulnerabiliza în niciun fel încrederea în ministrul Justiției din Guvern, într-un an foarte important pentru menținerea credibilității activității Justiției, am hotărât să retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu. Dimineață voi înainta conducerii Parlamentului o nouă propunere", a scris Cioloș, pe Facebook, după miezul nopții.

Guseth obținuse aviz pozitiv in comisiile de specialitate, deși a fost pusă în dificultate la audieri. Ea a recunoscut că s-a blocat la întrebările legate de imunitate și că s-a simțit ca la examen.

Citește și Cine este Mihai Selegean, noua propunere pentru Ministerul Justiţiei

"A fost o situație în care eu am simțit o energie negativă împotriva mea și, în pofida acestui lucru și a unui experiențe extrem de dificile, va trebui să colaborez și să mă supun puterii legislative în statul român", a afirmat Guseth despre momentul tensionat din timpul audierii pe tema imunității.

Guseth este a doua persoană nominalizată de premierul desemnat care este retrasă de Cioloș înainte de a ajunge la votul de încredere din fața Parlamentului.

Duminică seară, la câteva ore de la anunțul privind lista viitorului Guvern, Andrei Baciu, desemnat pentru portofoliul Sănătății, a fost de asemenea retras, fiind înlocuit cu Patriciu Achimaș-Cadariu. (Veronica Micu)

Alte stiri din Politic

Ultima oră