PSD renunta la functia de premier si accepta un guvern de tehnocrati

05 Noi 2015
PSD renunta la functia de premier si accepta un guvern de tehnocrati
In intalnirea de la Cotroceni se pare ca delegatia PSD a anuntat ca renunta la functia de premier si isi arata disponibilitatea de a sustine din parlament un guvern de tehnocrati. Practic, e o modalitate de a iesi de la guvernare pentru ca noul guvern nu va mai contine niciun membru al  PSD.

Liderii partidului  au seszat potentialul exploziv al situatiei sociale din Romania si prefera o retragere discreta din prim-planul scenei publice.

 Aceasta varianta este agreata de Iohannis care, in acest mod, va avea un guvern care sa nu mai depinda de un partid. Care partide , in lumina ultimelor evenimente, vor vota, un timp, toate proiectele legislative venite de la guvern.

In acest mod, cerinta strazii de a nu mai avea "politicieni" la guvernare se indeplineste si exista sanse ca starea de tensiune sa se reduca.

Dar se mai obtine un lucru uimitor: partidele nu mai vor avea acces la "butoanele puterii"  si vor activa doar in parlament.

Evident ca va fi o problema c sa voteze tot ce le vine din alte zone ale puterii dar in contextul actual sunt sanse mari ca acest lucru sa se intample.

Alte stiri din Politic

Ultima oră