Miniştrii PSD vor da raportul la partid. Nu va fi remaniere guvernamentală

31 Aug 2015
Miniştrii PSD vor da raportul la partid. Nu va fi remaniere guvernamentală
Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, insistă ca miniştrii să informeze partidul despre acţiunile lor la nivel guvernamental atât pentru a avea susţinere politică, cât şi pentru a preveni situaţii în care liderii social-democraţi află despre iniţiativele ministeriale de la televizor.

Dragnea a declarat azi, după şedinţa conducerii PSD, că a cerut şi va cere în continuare ca, la Biroul Permanent Naţional al partidului, miniştrii să facă anumite informări despre activitatea din Guvern, pentru ca "şi partidul să fie în cunoştinţă de cauză atunci când e nevoie să susţină public, prin toţi comentatorii, măsurile guvernamentale".

El a spus că ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, "ar trebui să fie mult mai activ în relaţionarea cu grupurile parlamentare şi cu Parlamentul în ansamblu". "Este un ministru cu foarte multă expertiză şi experienţă şi, dacă devine mai activ, chiar şi prin apariţii publice, este mai bine pentru el şi pentru domeniul pe care îl coordoneaza", a spus Dragnea. Liderul PSD a anunţat că, peste două săptămâni, Cazanciuc va prezenta conducerii PSD o informare despre statutul functionarului public şi angajaţii care ar trebui să fie încadraţi în această categorie.

Dragnea a susţinut necesitatea ca miniştrii social-democraţi să informeze partidul despre acţiunile lor şi duminică seară, după întâlnirea cu senatorii PSD.  "Faptul că noi la BPN am cerut şi vom cere unor miniştri să prezinte unele informări este un lucru corect şi aşa se va întâmpla de aici înainte, pentru că, pentru a avea susţinere politică, pentru a avea susţinere în comunicare de la toţi membrii PSD în acţiunile guvernamentale, miniştrii trebuie să informeze partidul. Noi nu putem susţine public nişte iniţiative de care aflăm de la televizor", a declarat duminică Liviu Dragnea. 

Liderul PSD a susţinut că aceste evaluări si informări nu au ca scop o remaniere şi nu se preconizeaza în acest moment nicio schimbare în Guvern. Dragnea a afirmat şi astăzi că nu se pune problema vreunei remanieri guvernamentale.

"Vreau să mai spun ceva cu speranța, speranța poate deșartă, că putem închide unele speculații: eu, personal, nu am de gând să îi cer primului-ministru niciun fel de remaniere. Nu. Remanierea este o decizie a primului-ministru. Sigur, se va consulta cu partidele. Din câte știu, dumnealui nu are în minte așa ceva. Nici eu nu am în minte așa ceva. Am vorbit și cu domnul vicepremier Gabriel Oprea, nici dumnealui nu are. Sunt speculații de presă", a declarat astăzi Dragnea.


Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră