PSD despre nominalizarea lui Dacian Cioloș în funcția de prim-ministru. Liviu Dragnea: „vedem cu ce program de guvernare vine în Parlament“

10 Noi 2015
PSD despre nominalizarea lui Dacian Cioloș în funcția de prim-ministru. Liviu Dragnea: „vedem cu ce program de guvernare vine în Parlament“
PSD își va exprima o poziție politică în legătură cu nominalizarea lui Dacian Cioloș în funcția de prim-ministru după ce va vedea soluția guvernamentală și programul de guvernare cu care acesta va veni, a declarat, marți, președintele PSD, Liviu Dragnea. 

"Am aflat și eu ca și dumneavoastră de nominalizarea lui Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru. Am constatat că propunerea noastră, respectiv Liviu Voinea, nu a fost acceptată. Noi ne-am expus și în fața președintelui obiectivele imediate pe care Guvernul trebuie să le îndeplinească. Am înțeles că domnul Dacian Cioloș dorește să formeze un guvern exclusiv din oameni neafiliați politic sau nemembri de partid, așa-zis tehnocrați. În zilele următoare vedem cu ce soluție guvernamentală și cu ce program de guvernare vine în Parlament și când vom afla aceste lucruri, ne vom exprima o poziție politică. Noi suntem deschiși la dialog cu toată lumea", a spus Dragnea.

Preşedintele Iohannis a făcut astăzi anunţul 

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, marți, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, că l-a desemnat pentru postul de premier pe Dacian Cioloș. Iohannis a pledat cu această ocazie pentru un tehnocrat, o figură care să fie departe de orice controverse. Nominalizarea vine după doua runde de negocieri cu partidele și o întâlnire cu reprezentanții societății civile. PSD venise cu o altă propunere: Liviu Voinea. Dacian Cioloș a declarat că se va concentra în următoarea perioadă pe formarea unei echipe de guvernare. Dacian Cioloș va avea la dispoziție 10 zile să prezinte Parlamentului echipa de miniștri. Cioloș este fost comisar european pentru Agricultură.

Alte stiri din Politic

Ultima oră