Propunerea lui Ponta, în schimbul demisiei, desfiinţată de Opoziţie

16 Iul 2015
Propunerea lui Ponta, în schimbul demisiei, desfiinţată de Opoziţie
Liderii Opoziţiei consideră că propunerea lui Victor Ponta de a demisiona din funcţia de premier în schimbul unui acord politic semnat de preşedintele Iohannis privind păstrarea actualei coaliţii de guvernare este „ridicolă ş un pic forţată”.

“Dacă dânsul își dă demisia, e de văzut dacă mai există o majoritate în actuala configurație parlamentară, cum există ea astăzi. Dacă îmi aduc aminte, unul dintre partidele care a zis că-l susține, a zis că-l susține pe el (pe Victor Ponta n.red.), atât timp cât este prim-ministru și nu susține PSD-ul. Deci lucrurile sunt complicate. Președintele, după discuții cu partidele politice, așa spune Constituția — și ați observat că domnul Iohannis nu încalcă nici în literă, nici în spirit Constituția — va chema la consultări la Cotroceni toate partidele politice și va ajunge la o concluzie. Nu Ponta îi dictează Președintelui. Președintele are obligația de a consulta partidele și de a ajunge la o concluzie”, a afirmat Vasile Blaga, conform agerpres.ro.

La rândul său, copreședintele PNL Alina Gorghiu a apreciat că propunerea formulată de Victor Ponta este “ridicolă”. “ Din nefericire pentru domnia sa, are declarații impulsive; vine cu câte o nouă idee în fiecare zi. Și asta are o singură justificare: neliniștea și frica pe care o trăiește zilnic că-și va pierde funcția de premier. Și știți cum se întâmplă, în general, de ce ți-e frică, nu scapi”, a spus Gorghiu.

În opinia liderului UDMR, Kelemen Hunor, ideea premierului „e un pic forţată”. „Eu nu cred că cineva va face o astfel de înţelegere nici cu premierul, nici cu altcineva, fiindcă asta ar însemna să faci înţelegeri peste Constituţie. Dacă premierul îşi dă demisia, sigur, mingea va ajunge în curtea preşedintelui Iohannis şi el este responsabil, conform Constituţiei, să propună un premier, să vină eventual o coaliţie cu o propunere, care nu-l obligă pe preşedintele Iohannis să propună persoana respectivă. Dar aici, o înţelegere şi mai ales o înţelegere scrisă nu cred că este posibilă, dar este o idee, ce să vă spun...", a declarat Kelemen Hunor la RFI. 

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră