Presiuni pentru promulgarea Codului Fiscal. Rovana Plumb le scrie liderilor Opoziţiei

16 Iul 2015
Presiuni pentru promulgarea Codului Fiscal. Rovana Plumb le scrie liderilor Opoziţiei
Preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, le-a trimis o scrisoare deschisă liderilor opoziţiei, Alina Gorghiu, Vasile Blaga (PNL) şi Kelemen Hunor (UDMR) în care îi îndeamnă să ceară alătuiri de ea, preşedintelui Iohannis, promulgarea rapidă a Codurilor fiscale, pentru a ajuta la creșterea economică și la reducerea fiscalității în România.

"Pe lângă scăderea TVA, care este, fără îndoială, cea mai bună măsură luată în ultimii 10 ani, noile Coduri fiscale conțin o serie de prevederi care vor contribui la consolidarea creșterii economice, la dezvoltarea afacerilor, la multiplicarea investițiilor și a locurilor de muncă și la distribuirea cât mai echitabilă a bunăstării pentru toți românii. Pentru prima dată, România se află în situația de a avea Coduri Fiscale construite în colaborare cu reprezentanții mediului de afaceri, cerute de întreprinzătorii români și adoptate printr-un consens politic larg, transpartinic, ceea ce îi oferă sustenabilitate în timp.

Vă solicit așadar dumneavoastră, tuturor liderilor de partide parlamentare din Opoziție îndemnul de a susține până la capăt noile Coduri Fiscale, acum, când mai este doar un pas până la adoptarea lor. Vocea dumneavoastră este importantă și trebuie să se facă auzită, fie că este vorba de semnarea unor scrisori, a unor petiții online sau pur și simplu de transmiterea unui mesaj public", se arată în scrisoarea Rovanei Plumb.

Ea susţine că promulgarea Codului Fiscal și a Codului de procedură fiscală este esențială pentru România, deoarece va transmite un semnal clar investitorilor că aceste măsuri vor intra în vigoare în perioada următoare, iar celor care au deja afaceri în România le va permite să își pregătească planurile pentru lunile și anii care vin. "Economia românească și întreaga societate au nevoie de o astfel de stabilitate și predictibilitate", conchide liderul interimar PSD. 

Citi'i mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră