Ce va face Ponta după încheierea mandatului de premier. "Liviu are mandatul meu de prim-ministru pe masă"

18 Oct 2015
Ce va face Ponta după încheierea mandatului de premier.
Deşi sucesorul său la şefia PSD, Liviu Dragnea, afirma că, după încheierea mandatuluila Guvern, premierul va lua o pauză în politică, Victor Ponta îl contrazice. Dimpotrivă, Ponta vrea să rămână activ în PSD şi să se implice într-o dezbatere privind doctrina partidului, pe care o vrea mai de centru, spre deosebire de Dragnea care optează pentru stânga.

"Vreau să mă implic în continuare în ceea ce doar PSD face cu adevărat, și anume o dezbatere ideologică ce stă la baza unei guvernări, ce stă la baza unui plan pentru dezvoltarea României și aici o să apară o mică dezbatere. Domnul Iliescu spunea că partidul trebuie să meargă mai la stânga. Se întâlnește în mod ciudat, neașteptat în această solicitare cu Vasile Dâncu, care zice tot așa — mai la stânga. Eu o să fiu alături de Adrian Năstase și o să spun că trebuie să fim mai la centru, pentru că suntem partidul care reprezintă cei mai mulți cetățeni din România", a afirmat Ponta duminică la Congresul extraordinar al PSD.

"Liviu știe foarte bine, din prima zi, că are mandatul meu de prim-ministru pe masă. Sunt convins că îl va folosi spre binele nostru, al tuturor", a mai spus Ponta.

Dragnea i-a răspuns că PSD rămâne la guvernare. "Cu Victor Ponta, normal. Dacă să vrea să rămână, nu ne mai faci vreo nefacută. Te tăiem de la Facebook, a spus liderul PSD arătând spre Ponta şi făcând aluzie la faptul că acesta şi-a anunţat suspendarea de la şefia PSD pe o reţea de socializare.

În timpul mandatului de preşedinte al PSD,Victor Ponta a susţinut o repoziţionare a partidului spre centru. În schimb, Liviu Dragnea are altă viziune. "Eu insist să ne lămurim și să înțelegem că suntem partid de stânga, stânga nouă, cu principiile care guvernează stânga, cu principiile pe care se bazează stânga, nu să avem tot timpul abordări neclare", declara recent Dragnea.

Tot el afirma la începutul acestei luni că Victor Ponta este un tânăr politician şi are viitorul în faţă. "După ce nu va mai fi prim-ministru, probabil - până la urmă va fi decizia dumnealui - vrea să ia o oarecare pauză în politică şi să facă altceva, ca să aibă de unde să revină. Aşa cred”, declara Dragnea.

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră