Ponta: Criza refugiaţilor va fi discutată în CSAT

02 Sep 2015
Ponta: Criza refugiaţilor va fi discutată în CSAT
Premierul Victor Ponta a anunţat astăzi că problemele legate de gestionarea crizei refugiaţilor vor fi discutate în următoarea şedinţă a CSAT şi a făcut cerut românilor să nu se panicheze, iar politicienilor să nu recurgă la discursuri populiste.

 "Am discutat și cu președintele țării, bineînțeles cu vicepremierul, ministrul de Interne, o să avem și o discuție în CSAT pe tema pregătirii României pentru ceea ce este în acest moment, categoric, problema numărul 1 a Europei, și anume gestionarea crizei umanitare a emigranților, refugiaților. Și vreau să dau un mesaj, pe de-o parte, către populația României de a nu fi niciun fel de panică, noi facem ceea ce depinde de noi", a spus astăzi premierul Ponta, la începutul ședinței de Guvern, conform Agerpres.

Totodată, el a adăugat că "nu e deloc momentul pentru discursuri populiste, demagogice, ex-șovine".

"Sunt oameni politici pe care i-a uitat lumea prea repede și vor să vină din nou în atenție și deodată se trezește în ei spiritul geto-dac de a lupta cu toată lumea. Eu cred că noi suntem cetățeni europeni sau vrem să fim cetățeni europeni și atunci, împreună cu Uniunea Europeană, ne facem datoria și încercăm să găsim o soluție la, probabil, cea mai dificilă criză prin care trece Europa în ultimii ani", a mai declarat premierul.

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră