Victor Ponta, plin de amărăciune: Ne comportăm ca niște slugi și suntem tratați ca atare!

03 Feb 2016 | scris de Cristi Ionescu
Victor Ponta, plin de amărăciune: Ne comportăm ca niște slugi și suntem tratați ca atare!

Fostul prim ministru al României, Victor Ponta, a postat pe Facebook un mesaj către publicul românesc, în care condamnă "pozitia de sluga" pe care ar fi abordat-o "inalti reprezentanti ai statului roman". De asemenea, fostul premier este de parere ca nu putem sa fim respectati si tratati altfel decat niste slugi cand noi insine ne comportam si promovam in acest sens.

"Ma bucur sa vad ca prin efortul si masurile adoptate dupa 2012 Romania progreseaza si in ceea ce priveste pozitia sa economica in cadrul Uniunii Europene", scrie fostul premier pe Facebook.

"Ne comportam noi insa in Uniunea Europeana ca o putere economica medie, cu o populatie si o pozitie geopolitica importante, imposibil de neglijat in actualul context international?!? Raspunsul este categoric NU - ne comportam ca niste slugi si suntem tratati ca atare! Si nu din vina strainilor, ci a acelora dintre noi care au adoptat modelul "Macovei" - injura si saboteaza Romania ca sa primesti bani, functii si sprijin "din afara"! Cum putem sa fim respectati si tratati altfel decat niste slugi cand noi insine ne comportam si promovam in acest sens?", intreaba retoric Ponta.

"Nu avem nicio pozitie proprie in niciuna din temele importante care privesc Europa (cum o fac de atatea ori, bine sau gresit dar o fac, tari ca Slovacia, Bulgaria, Cehia, Polonia, Croatia, Slovenia si chiar Ungaria), aplaudam cu fericire ridicola umilintele repetate gen MCV si Schengen (cu notabila exceptie a pozitiei demne si corecte a lui Dacian Ciolos), numim in functii de ministri functionari de mana a 7-a de la Bruxelles sau Londra. Trimitem jurnalisti "sub acoperire" de la site-uri "unitati militare" ca sa intrebe tot felul de straini pensionari neaveniti: "Nu e asa ca in Romania e cel mai rau, nu ati vazut niciodata in tara dvs coruptie si probleme de acest fel?!?" . Ne grabim sa inchidem repede repede toate capacitatile de productie de energie electrica din Vestul Romaniei doar ca sa cumparam tot curentul electric necesar pentru Transilvania si Banat din Ungaria, Cehia si Slovacia (cu care am fost obligati sa facem piata comuna regionala). Avem inalti reprezentanti ai statului roman care afirma senini in public ca sunt slugi; dar (Slava Domnului) nu la rusi!!! Atata timp cat nu scapam de aceasta indoctrinare perversa, adusa la indeplinire cu consecventa dupa anul 2000 nu de straini, ci de "slugile" lor romanesti, zeloase si imbuibate, putem fi si prima economie din UE, tot degeaba. Din Malta pana in Germania, toti vor fi mai respectati si mai prosperi decat noi", precizeaza Ponta.

Alte stiri din Politic

Ultima oră