PNL respinge scăderea pragului electoral, propusă de ministrul Justiţiei

29 Feb 2016 | scris de Gabriela Antoniu
PNL respinge scăderea pragului electoral, propusă de ministrul Justiţiei

"Indiferent de numărul de membri care compun un partid nu poți să creezi discriminări. Partidele politice participă într-o competiție politică pe reguli fixe. Toate partidele funcționează pe aceleași reguli", a declarat luni copreşedintele PNL, Alina Gorghiu.

Ea a fost susţinută de Vasile Blaga. "Doamna ministru văd că are opțiuni în zona politică, în sfârșit. Este prea la personal, nu suntem în campanie. Nu suntem de acord cu scăderea pragului electoral, din punctul meu de vedere. Orice temă de genul acesta este atât de importantă încât trebuie discutată în partid, în primul rând, și pe urmă în Comisia de cod electoral. Cât ar trebui să fie pragul electoral — 3%?", a întrebat Blaga.

Deputatul PSD Florin Iordache spune că nu este nevoie de sprijinirea partidelor mici prin reducerea pragului electoral. "Dacă aceste partide nou înfiinţate cu trei membri vin cu nişte platforme credibile, cu oameni credibili, vin cu nişte măsuri concrete, fără îndoială au toate şansele”, a spus deputatul PSD.

„Nu este serioasă adoptarea unei legislaţii privind partidele mici, dacă în realitate acestea nu au acces în viaţa politică. Sunt de acord, şi ca ministru şi ca cetăţean, că aşa cum stau lucrurile acum este matematic imposibil pentru orice fel de partid mic sau coaliţie, s-a vorbit aici de coaliţii, să acceadă în viaţa politică, cel puţin în alegerile locale. Sunt de acord că pragul electoral trebuie scăzut”, a declarat săptămâna trecută, Raluca Prună, ministrul Justiţiei.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră